Authentieke Engelse Trifle

Recept

Een dessert die eigenlijk iedereen geproefd moet hebben: Engelse Trifle. Tegelijkertijd is dit ook een dessert die eigenlijk iedereen zou kunnen maken, het is namelijk super simpel. Wij bouwen hem het allerliefst op in een glas en eten hem daar dan ook gelijk weer uit. Serveren op een bordje mag natuurlijk ook. Genieten ga je sowieso.

Trifle

Bereiding

  1. Snijd het fruit in kleine en dunne plakjes en klop de slagroom op. 
  2. Drown een plakje citroencake in droge Sherry en stop deze in een groot wijn of Gin glas.
  3. Bouw nu lagen op door af te wisselen tussen lagen vruchten op de cake te leggen en daarop weer een laag geslagen room. Ga zo door tot het glas vol is.
  4. Top het glas af met een laag geslagen room en voeg geschaafde pure chocolade of nog extra fruit aan toe.

Naast dat het een ongelofelijk lekker en verslavend recept is, is het ook een erg vullend dessert. De maat van het glas kan je natuurlijk zelf bepalen. Laat ‘m niet te lang staan tenzij je van zompige cake met fruit houdt.