Glibberige slangen calzones

Recept

Wanneer je aan Halloween recepten denkt, schiet de calzone je niet gelijk te binnen. Deze variant is super leuk voor de kids tijdens deze feestdag. Verkleed als slang, maar net zo lekker als de calzone die we allemaal al kennen.

calzone
Bron: Kraft Recipes

Bereiding

  1. Zet twee bakplaten klaar bedekt met bakpapier. Open beide rollen pizzadeeg en snij die in 3 gelijken stukken. Rol met een deegroller het deeg een paar centimeter wijder. Doe dat bij alle stukken van de deeg.
  2. Snij de champignons in plakjes, paprika in blokjes, salami in reepjes en de olijven in schijfjes. Doe alles in een grote kom en voeg de kazen daar aan toe. Mix het door alles goed samen. Verwarm daarna de oven voor op 190 graden.
  3. Schep 2 eetlepels rode pesto  en smeer die uit in het midden van de deeg. Schep 2 eetlepels van de vulling en verdeel het over de lengte van de pizzabodem. Vouw beide kanten van het deeg tegen elkaar aan en vouw ook de uiteinden naar de elkaar toe. Maak van de calzones een ”S” vorm en bestijk ze met een geklopt eitje. Maakt de calzones af met stukjes salami en olijven bovenop.
  4. Bak de calzones  in de oven voor 35 minuten tot goudbruin en laat ze voor 5 minuten afkoelen. Serveren met tomatensaus.

Niet waar je naar zoekt? Probeer dan eens pizza uit de pan of ontdek meer Halloween recepten.