Broodje Bal a la Robert Kranenborg

Recept

Gisteren schreven wij er al over; de take-over van truckerscafe ‘Bij Marjan’ door meesterkok Robert Kranenborg. Wij proefde daar dit broodje bal en wilde het recept toch wel graag met jullie delen. Gelukkig mocht dat.

Broodje Bal

Bereiding Broodje Bal a la Kranenborg

1. bal gehakt vers gebakken of voor- gegaard in aluminium folie ingepakt in de oven op 140°C, 15 minuten verwarmen

2. in dezelfde oven de croissant licht verwarmen en voorzichtig met een zaagmes precies doormidden te snijden in de lengte

3. de onderste plak croissant rijkelijk besmeren met de grove mosterdmayonaise.
( 2⁄3 mayo en 1⁄3 grove mosterd mengen)

4. dan de 2 bladeren kropsla, en de zoetzure komkommer plakjes daarop de warme bal gehakt, daarop weer een beetje grove mosterdmayo en de flinter dunne halvemaantjes van rode ui.

5. de bovenste croissant helft erop en serveren