Meesterkok Robert Kranenborg tovert truckerscafé voor één dag om tot culinaire hotspot!

Inspiratie

Op het industrieterrein van Westpoort Amsterdam verwacht je zo 1,2,3 niet een culinaire hotspot. Op woensdag 12 februari gaat dit toch echt het geval zijn. Meesterkok Robert Kranenborg neemt die dag de keuken over van het bekendste truckerscafé Bij Marjan. Op het menu? Een buitengewoon broodje bal, een haute cuisine uitsmijter of een Japanse hotdog à la Kranenborg

Robert Kranenborg

Robert Kranenborg x Bij Marjan

Robert Kranenborg neemt het menu van het truckerscafé over voor één dag. De reden van deze unieke take-over is een traktatie van Lotto aan de truckers die een hoofdrol spelen in een gloednieuwe campagne. In de commercial serveert Kranenborg zijn versie van een broodje bal aan de truckers en op woensdag 12 februari doet hij dit allemaal over, maar dan in het echt. Naast het broodje bal zullen er nog vijf varianten van de normale lunchkaart geserveerd worden ‘a la Kranenborg’.

Robert Kranenborg

Op het (truckers)menu

Het broodje bal wordt een boulette de viande en voor de ‘uitsmijter ros’ wordt er naast ei gebruik gemaakt van getoast brioche, dungesneden runderlende en bruniose van krokante aardappel. Op de lunchkaart staan ook variaties op andere truckersfavorieten zoals de Jappie Dog, een Japanse hotdog met wasabimayonaise, sesamdressing, sriracha en chips van nori. En ook Pommes frites aux truffes parmesan; friet met versgeraspte Parmezaanse kaas en olie van zwarte truffel. De lunch wordt afgesloten met een dessert-klassieker: affogato espresso met een bolletje vanille-roomijs.

Met een klein beetje moeite…

Omdat je met een kleine moeite van het alledaagse iets bijzonder kan maken, trakteert Lotto truckers en andere gasten op een gastronomische lunch. Truckers in de buurt van Amsterdam worden op woensdag 12 februari tussen 11:30 tot 13:30 uur uitgenodigd een blokje om rijden om te komen lunchen Bij Marjan. De (gratis) lunch is voor iedereen toegankelijk. Henk Wijngaard zingt live zijn favoriete truckersongs om de middag helemaal compleet te maken.