In de Week zonder Vlees naar Carstens Brasserie

Inspiratie

Bij het nieuwe menu van Carstens Brasserie staan de (winter)groenten centraal, de perfecte plek dus om tijdens ‘De Week zonder Vlees’ jezelf goed te verwennen met overheerlijke groentegerechten. Alle gerechten zijn wereldwijd geïnspireerd, maar lokaal ingekocht met de beste Nederlandse ingrediënten komend zo dicht mogelijk bij Carstens vandaan. Dat is dus dubbel winnen.

Carstens

Carstens 💚 Groenten

Bovenstaande foto is de pompoen met fermigrette en pepita. De pompoen wordt in dit gerecht behandeld alsof het vlees of vis is, en krijgt zo een soortgelijke smaakbeleving. We durven te wedden dat je géén moment vlees mist.

Het brein achter het nieuwe menu, chef-kok Jeroen Bruinsma, is opgeleid door meerdere sterrenchefs van Robert Kranenborg bij Vossius tot restaurant als Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken.

Carstens

Een perfecte afsluiter

Groente zijn leuk, lekker en te gek…maar wat ons betreft toch niet in een dessertje. Bij Carstens Brasserie serveren ze een Franse soes gevuld met crème praline, klassieke banketbakkersroom en boeren boter. Dit dessert is vernoemd naar een wielerwedstrijd van Parijs naar Brest, daar is dit voor het eerst gemaakt. Vandaar dat het beslag gespoten wordt in de vorm van een wiel en het reliëf dat je in een wiel ziet ook zichtbaar is in dit heerlijke dessert.

Carstens

Home