Brasserie Carstens: heropent met fris, nieuw concept!

Hotspot

Op reis door eigen land, dat is wat het nieuw heropende Brasserie Carstens de gast beloofd. Verfrissend, eerlijk en ongedwongen is wat de avond moet brengen. Verantwoordelijk hiervoor is de nieuwe chef, Jeroen Bruinsma, die zijn gasten graag meeneemt in zijn duurzame koksvisie. Eenieder die plaatsneemt bij de centraal gelegen hotspot kan een interactieve ervaring verwachten. Achter elk gerecht schuilt een verhaal, een lokale leverancier of een interactief moment aan tafel. Van uitleg door de chef tot een kijkje in de keuken, Carstens is gemoedelijk en smaakvol.

Carstens

Chef-kok Jeroen Bruinsma

Het brein achter het nieuwe concept, chef-kok Jeroen Bruinsma, is opgeleid door de beste sterrenchefs en restaurants die ons land kent – van Robert Kranenborg bij Vossius tot Vermeer en La Sirene. Zijn enthousiasme, grote liefde voor verrassende kookboeken – van zeldzaam & vintage tot de nieuwste hotspots -, en passie voor het pure vakmanschap van koken en duurzaamheid vormen de basis van Bruinsma’s ongedwongen keuken. Samen met Sous Chef Sebastiaan Alferink, bekend van zijn kookkunsten bij Circl en Instock, maakt Bruinsma de keuken van het vernieuwde Carstens.

Carstens

Duurzame kijk bij Brasserie Carstens

Carstens werkt enkel samen met leveranciers die een duurzame kijk hebben op ingrediënten om voedselverspilling te verminderen en bij te dragen aan een beter Nederland. Zo heeft Bruinsma de handen ineengeslagen met lokale, kleine leveranciers, waaronder Zorg & Natuur in samenwerking met Staatsbosbeheer, Groenhartig en The Chocolate Makers van Amsterdam Noord. Bruinsma vertelt “Mijn filosofie is om zoveel mogelijk lokaal in te kopen en gebruik te maken van de veelzijdigheid van duurzame ingrediënten.” Dankzij de lokale samenwerkingen, pure producten, inspiratie uit reizen over de hele wereld en Jeroen zijn unieke koksvisie, komen eigentijdse en eerlijke gerechten op een verrassende manier tot leven bij Carstens.

Carstens

Seizoensgebonden

Ieder seizoen zijn er weer nieuwe producten en juist omdat Carstens met lokale producten werkt, kunnen gasten met regelmaat nieuwe gerechten op het menu verwachten. Carstens toont een eerlijke weergave van tijd en plaats, en biedt een wisselend en verrassend aanbod. Als de visboer waarmee we samenwerken op een ochtend de verste vis uit de Noordzee vangt, kunnen gasten deze diezelfde avond bestellen in het restaurant.

Om de opening af te trappen heeft chef Jeroen Bruinsma een speciaal seizoensmenu samengesteld. Soms een klassieker, soms een noviteit. Altijd zorgvuldig en lokaal bij elkaar gezocht. De uitkomst? Een 3-gangen menu voor €39,- en een 4-gangen menu voor €47,-. De gerechten zijn aan te vullen met een bijpassend wijnarragement voor een complete smaakbeleving.

Carstens is geopend van donderdag tot en met zondag van 18.00 – 21.30 uur.