4 x nieuw top-terras in Amsterdam

Inspiratie

Terrasje pakken? Een vraag die wij zelden met ‘nee’ beantwoorden. Als wij geen tijd hebben, maken we die wel en geen zin komt echt zelden voor. Nu de zon (af en toe) weer eens haar best doet hebben wij ons rondje favo-terrassen weer gedaan. Tijd dus voor wat nieuwe aanwinsten in ons prachtig Amsterdam. Hierbij 4 nieuwe terrassen Amsterdam.

De Gouden Reael

Sinds eind vorig jaar is dit historische restaurant in handen van familie Caron, die met Café Caron & Petit Caron al 2 mooie zaken in de Amsterdamse Pijp runnen. Wat je misschien nog niet wist, is dat het restaurant ook een uitzonderlijk mooi terras heeft met plek voor 30 man volgens de 1,5 meter richtlijnen (normaal 60). Vanaf hier waan je je in 2 werelden: achter je de monumentale panden van het Prinseneiland, terwijl je uitkijkt op het IJ, Silodam en de nieuwe bouw van de Westerdoksdijk.

terrassen Amsterdam

PEQU

Waar voorheen restaurant Noordwest zat, zit nu PEQU. Zelfde eigenaar, frisse nieuwe zaak met even nieuwe kijk op het concept. Nog steeds grote liefde voor mooi eten en idem wijnen, maar iets meer “gewoon”. Gewoon goed, gewoon gezellig en gewoon oh zo lekker. Het terras is niet gewoon te noemen. Prachtig op de Noordermarkt en de heilige graal; de twee tafeltjes aan de gevel. Daar zijn wij toch echt het gelukkigst.

Terassen Amsterdam

Vessel (Bay)

Het uitgestrekte, zonnige terras met een lekkere en gezonde keuken, ijskoude rosé en cocktails, heeft een bohemian feel en garandeert een waanzinnig uitzicht over het IJ. Chillen op sun loungers of rondom een kampvuur in een tafelhaard met echt brandhout, socializen aan een hoge borreltafel of gewoon comfortabel tafelen – het kan allemaal. Het is de dag aangenaam doorbrengen bij VESSEL BAY

Terrassen Amsterdam

Clandestine Hendrick’s Gin Midsummer Garden (pop-up)

Op 22 juni, wanneer de zomer officieel zijn intrede heeft gemaakt, ontkiemt in Amsterdam Centrum de mystieke zomertuin van Hendrick’s Gin waar de limited edition Hendrick’s Gin Midsummer Solstice in volle bloei te bewonderen is. Uitzonderlijke ginnippers laten zich vanaf de Dam leiden naar deze tuin door de lokkende geur van bloemen in volle bloei. De botanische oase van wonderlijke fauna en curieuze ginnerigheid is van 23 juni tot 27 juni geopend op Dam 9. In een weelde aan bloemen en planten nippen gin liefhebbers aan de meest wonderlijke cocktails. Een tafel voor deze vergankelijke tuin is te reserveren via facebook.

Terrassen Amsterdam

Missen wij nog een parel van een terras in Amsterdam die wij moeten toevoegen aan deze Terrassen Amsterdam lijst? Let us know, we zijn er zoals jullie nu weten dol op.