Taste the Island!..Ibiza? Nee joh, Ierland!

Inspiratie

Wat heeft de Ierse keuken nou allemaal te bieden? Dat het land prachtige natuur heeft, lekkere bieren en immer vriendelijke inwoners wisten we wel, maar de keuken? Heel 2020 staat voor Ierland in het jaar van ‘Taste of Ireland’ en om Nederland goed kennis te laten maken met de smaken van het eiland organiseert het een wel heel speciaal pop-up restaurant.

Taste of Ireland

‘Taste of Ireland’

Ierland, wij schreven er al over. Op 6 februari organiseert Tourism Ireland op de oude BAUT locatie in de Spaarndammerstraat een eenmalig food event en  pop-up restaurant ‘Taste of Ireland’. Foodlovers kunnen de Ierse keuken op een bijzondere manier leren kennen en ontdekken. Hoe? Speciaal voor dit event vliegt Tourism Ireland sterrenchef Ahmet Dede in uit Ierland. Samen met Yvette van Boven, ons allemaal wel bekend, stelt hij een bijzonder menu samen met hun Ierse favorieten. Doel is om hun liefde voor de Ierse keuken over te brengen en iedereen omver te doen blazen met de smaken van het eiland.

Taste of Ireland

Ahmet Dede

Ahmet Dede, geboren in Turkije, is een sterrenchef uit Ierland die in verschillende landen zijn kookkunsten heeft verfijnd. Zo heeft hij in Amsterdam gewerkt bij &Moshik, dat sinds 2013 twee Michelinsterren bezit. Daarnaast heeft Ahmet in Zwolle samengewerkt met drie Michelinsterrenchef Jonnie Boer in zijn beroemde restaurant De Librije. Voor deze avond komt Ahmet vanuit Ierland overvliegen naar Amsterdam om de gasten op een onvergetelijke avond te trakteren. 

Taste of Ireland

Bijzijn?

Het eenmalige Ierse pop-up restaurant serveert op deze avond echte Ierse, culinaire pareltjes. Wees er snel bij, want vol is helaas vol. De tickets zijn te verkrijgen op de website van BAUT.