Het allereerste taco festival van Amsterdam (20 + 21 november)!

Inspiratie

Op het moment van schrijven kijk ik naar buiten en zie een grijs bewolkt Nederland. Ik sluit m’n ogen en droom automatisch weg naar een plek met zon, temperament, geuren, kleuren én vooral heel veel lekker eten en drinken. Mexico bijvoorbeeld… Maar iedereen die net als wij graag even wegdromen: je hoeft helemaal niet naar Mexico te vliegen om jezelf onder te dompelen in Mexicaanse sferen, want dit najaar komt Mexico gewoon naar jou toe tijdens de allereerste editie van het Amsterdam Taco Festival!

Taco Festival

Amsterdam Taco Festival

Zaterdag 20 en zondag 21 november worden één groot smakelijk fiësta met heel veel taco’s, tostada’s, cervezas, tequila y mas! Binnen in het monumentale pand Het Sieraad waan je je een weekend lang in Mexicaanse sferen. Met haar grote glazen dak en centrale ligging is de locatie perfect om omgetoverd te worden tot één groot Mexicaanse Mercato.

Terwijl je binnen lekker warm en droog bent struin je langs de vele foodstands, vergaap je jezelf aan al het lekkers dat er te koop is en maak je kennis met de geuren en kleine van Mexico. Tijdens het festival zullen meerdere (Mexicaanse) ondernemers paraat staan om je kennis te laten maken met ‘hun’ Mexico

Taco Festival

Taco to me!

Maak kennis met Pedro Mouneau, de drijvende kracht achter het bekende Los Pilones en Piloncito, zijn taco’s met verschillende stoofvleesjes. Of wat dacht je van de Mexicaanse Gabriel en zijn foodtruck Ay Caray! probeer zeker zijn fajitas de pollo. Stort je op de (vegan) Holy Pastor van favoriet Local Dealer, zet je tanden in de chipotle braised beef taco van Taqueria Lima of laat je verrassen door de lekkernijen van Duck Truck, Corazón Contento, Caliente Latin Food, Caramba en
Chiapas Taco Cartel. Zeker ook speciale aandacht aan Amsterdams nieuwste aanwinst Sweet Heat en hun crimineel lekker hot honey die je deze twee dagen kun kopen.

Taco Festival

Schaaf je kennis bij met een drankje in de hand

Wat is het verschil tussen een tortilla en een taco? Wat gaat er in een échte Mexicaanse tortilla en hoe wordt deze gemaakt? De uit Mexico-Stad afkomstige Karla runt al jaren tortillería Taiyari in Uithoorn en speciaal voor het Amsterdam Taco Festival neemt ze haar gigantische Mexicaanse tortillamachine mee om bezoekers te laten zien hoe je échte maïstortilla’s maakt en natuurlijk kun je de tortilla’s ook proeven en mee naar huis nemen.

Van al die taco’s krijg je natuurlijk dorst, Iris en Ambre van het eerste Amsterdamse tequila merk LALA Tequila zorgen voor tequila(cocktails) waarmee je je keel kunt smeren.

Taco Festival

We are nacho yo friend als je er niet bij bent 😉

Het Amsterdam Taco Festival vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 november vanaf 11.00 uur in Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West.

Koop hier je tickets voor zaterdag 20 november 2021
Koop hier je tickets voor zondag 21 november 2021

Om de hoeveelheid bezoekers te verdelen over de dag wordt er gewerkt met time slots om binnen te lopen. Je koopt dus een ticket voor een bepaalde entreetijd. Eenmaal binnen mag je zolang blijven als je wilt zodat je van alle verschillende Mexicaanse snacks kunt snoepen.