Kaasfondue in de zomer, bij Smelt kan het!

Inspiratie

De associatie bij het woord ‘smelten’ is al snel vrij zomers. ‘Smelten van de hitte’, of je het nu zelf bent of je ijsje. Restaurant Smelt in de Amsterdamse Jordaan maakte afgelopen winter naam als kaasfondue restaurant extraordinaire en wees eerlijk; bij het woord ‘smelt’ denk je natuurlijk ook snel aan kaas.

Goed nieuws: zomer en fondue gaan bij Smelt perfect samen! Geloof je ons niet?

smelt

Kaasfonduen in de zomer, bij Smelt kan het!

Smelt is een samenkomst van Cafe de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam. De liefde voor Amsterdam, kwaliteit kaas(fondues) én gezelligheid is wat de twee samensmolt. Oh, en het feit dat ze al 25 jaar overburen zijn! Een beetje zonneschijn gaat zo’n verbondje natuurlijk niet stoppen. 

Joost Hamman (eigenaar van De Kaaskamer): “een zomerse fondue samenstellen ging voor ons eigenlijk best gemakkelijk. We hebben aardig wat kennis in huis en weten natuurlijk wat we zelf lekker vinden. De crux zit hem onverwachts niet eens in het gebruik van de kaassoorten, maar veel meer in wat je erbij serveert; denk bijvoorbeeld aan groene asperges, druiven en veel verse seizoensgroente.” 

Maar er zijn uiteraard meer, creatieve, manieren om met kaasfondue om te gaan in de zomermaanden.

smelt

Broodje kaasfondue

De sandwiches bij Smelt zijn hot! Letterlijk. Simpel gezegd zijn het de kaasfondues, maar dan tussen twee dikke plakken wit zuurdesembrood van Bakkerij Mama. 

Zo druipt het broodje Zwitserse fondue bijvoorbeeld van de aromatische bergkazen met als absolute smaakmaker de Gruyere Alpage. Het broodje Franse kaasfondue is een waar paradijs voor de blauwe kaasliefhebber en zo heeft Smelt op dit moment vier broodjes kaasfondue op de kaart staan, elk met hun eigen thema. 

Maak de fondue tosti’s helemaal naar wens met de huisgemaakt kimchi of bekroonde boeren beenham. En ja, voor de liefhebber is er ook ketchup. Ook natuurlijk huisgemaakt. De broodjes zijn perfect als lunch, Smelt is dan ook gewoon open voor de lunch tussen 12:00 en 16:00. 

smelt

Bierfondue: Smelt x Two Chefs Brewing

Fondue maak je natuurlijk met wijn (of appelsap voor de kids), maar wat nou als je die wijn wisselt met een dorstlessende Pale Ale met een licht karakter en een fruitige body van citrus, citroengras en een vleugje grapefruit… 

Nou dan krijg je dus een geweldig lekkere bierfondue! Het biertje waar we het over hebben is natuurlijk de Funky Falcon van Two Chefs Brewing. Samen met de chefs-turned-into-bierbrouwers ontwikkelde Smelt een heerlijk frisse, zomerse bierfondue. Beviel zo goed dat hij vanaf nu vast op de kaart staat! Ten zeerste het proberen waard. 

smelt

Over Smelt

Café de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam, beide een begrip in Amsterdam, zijn al ruim een kwart eeuw overburen. In de winter van 2021 smolten beide zaken samen. En wel tegenover de winkel, naast het café! In het authentiek doch gloednieuwe restaurant kan iedereen in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer. Restaurant Smelt is dé plek voor al je ultieme kaas cravings. 

Het restaurant

Genieten in een authentieke ambiance. Het oude bargedeelte waar 50 jaar geleden Café de Doffer begonnen is, is omgetoverd tot restaurant Smelt. Wist je dat de bar al 50 jaar meegaat en nu gebruikt wordt als lange tafel? De fondues worden gemaakt met de beste Franse, Hollandse en natuurlijk Zwitserse kazen uit de Kaaskamer van Amsterdam. Deze kazen worden persoonlijk en zorgvuldig geselecteerd en geserveerd met ambachtelijk brood en verse seizoensgroenten. 

smelt