Restaurant Smelt: De Kaaskamer x de Doffer!

Hotspot

Na het succes in 2019 is het fonduerestaurant van De Kaaskamer van Amsterdam weer terug! Dit jaar met een nieuwe partner op een nieuwe plek. En wel in de Runstraat tegenover de winkel. Al ruim een kwart eeuw zijn Café de Doffer en De Kaaskamer van Amsterdam overburen en deze winter smelten zij samen tot Restaurant Smelt.

Restaurant Smelt

Restaurant Smelt: fondue én service op niveau.

Fondue met kazen van hoog niveau, dat was de missie van De Kaaskamer van Amsterdam (al een kwart eeuw dé kaaswinkel van Amsterdam) toen zij in november 2019 de deuren opende van fondue pop-up restaurant ‘Fondue van de Kaaskamer’. Te vaak wordt kaasfondue namelijk gemaakt van incourante kazen merkte mede-eigenaar Joost Hammann. Dit is uiteraard een prijsdingetje, maar door de middle man over te slaan en kazen uit eigen winkel te gebruiken voor de fondue was dat voor De Kaaskamer geen probleem meer. Resultaat? Ruim vier maanden de beste kaasfondues in allerlei varianten op een gezellige plek op het Westergasterrein. De locatie en naam zijn veranderd (en durven zeggen: verbeterd) maar de missie is hetzelfde gebleven: kaasfondue van topkwaliteit! 

Restaurant Smelt

Smelt = de Doffer x De Kaaskamer

De nieuwe locatie is niks minder dan Café de Doffer, net als de Kaaskamer van Amsterdam, een begrip in Amsterdam. Beide zaken zijn al ruim een kwart eeuw overburen en deze winter smelten beide zaken samen. Tegenover de winkel, naast het café (Runstraat 12) in een authentiek doch gloednieuw restaurant kun je vanaf 08 december in de gezellige ambiance van de Doffer genieten van de beste kaasfondues én andere heerlijkheden uit de Kaaskamer met de heerlijke service van team de Doffer. 

Bij Smelt kunnen kaasliefhebbers in eerste instantie vijf dagen per week (woensdag t/m zondag) terecht om zijn of haar cheese cravings te stillen. De pop-up heeft een open einde, maar blijft sowieso tot 01 maart 2022. 

Restaurant Smelt

Kaasfondue Extraordinaire

Kaasfondue kent velen variaties en Joost Hammann kent er veel, maar voor deze pop-up zijn wederom de vier állerbeste recepten geselecteerd. Deze vier zullen vast op de kaart staan, met daarnaast altijd een wisselfondue. De jongens van de Doffer (Gijs Benders en Johan Karsemeijer, beide Hotelschool Maastricht en mega groot hart voor de horeca) hebben uiteraard uitgebreid meegeproefd en zorgen met hun expertise in hospitality dat ‘Restaurant Smelt’ dit jaar een echt De Kaaskamer x de Doffer concept is geworden. 

Tijdens de eerste pop-up waren de maandagen een groot succes met Mont d’Or Monday, waar de hele maandagavond in het teken stond van de Franse bergkaas Mont d’Or. Vanaf januari is deze maandag weer terug en dus iets om naar uit te kijken. 

Vechten om de non?

De echte liefhebber weet gelijk waar we het over hebben; dat laatste krokant-geworden-restje-kaasfondue die aan de warme caquelon (fonduepan) vastkoekt. In Zwitserland noemen ze dit ‘la religieuse’ oftewel ‘de non’. Volgens traditie tikken ze een eitje stuk in de pan om de kaas beter los te krijgen van de pan. Dit kazige roereitje is de ‘grande finale’ van de avond. Kom bij Restaurant Smelt vechten om dat laatste goddelijke hapje…

Reserveren kan vanaf vandaag via www.restaurantsmelt.nl