Hallo kerst! Hallo Punch (deel 2)

Inspiratie

Creatief in de keuken is leuk, maar daadwerkelijk aan tafel zitten als je gasten er zijn (ja, we zijn op de hoogte van corona en dat gasten ontvangen minder en minder een ding is, maar he ooit is alles weer anders). Terug naar ook aan tafel zitten als je gasten er zijn; heb je helemaal je gangen onder controle, hoef je alleen nog maar dingen warm te krijgen en gaat het je dus lukken om mee te dineren…ben je de cocktails vergeten. Sta je alsnog in de keuken te shaken voor iedereen. De oplossing is even simpel als leuk; BRING BACK THE GOOLD OLD PUNCH!

punch

Kerst punch

Punch punch punch, oftewel: 3 keer punch! De schaal gevuld met heerlijke drank staat symbool voor gemoedelijkheid, gezelligheid en vriendschap. Maar misschien nog wel meer staat het symbool voor feestelijkheid. De kitscherige bowl met bijbehorende vreselijke kopjes. Heerlijk! Hierbij delen wij alvast drie recepten, kunnen we alvast lekker oefenen voor de feestdagen.

Fiero Punch

punch

75 cl Martini Fiero
50 cl veenbessensap
25 cl ginger beer
5 cl crème de cassis
Sinaasappelschijfjes
Citroenschijfjes • Appelschijfjes

Meng Martini Fiero, het veenbessensap, ginger beer en crème de cassis in een afzonderlijke kan. Vul een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er vervolgens de drankenmix over. Roer even om en serveer

Port Royal Punch

punch

70 cl Bacardi Spiced Rum
70 cl ananassap
70 cl mangosap
35 cl limonade
10 cl grenadine
Sinaasappelschijfjes
Muntblaadjes

Meng Bacardi Spiced, ananassap, mangosap, limonade en grenadine in een met ijs gevulde karaf. Voeg de schijfjes sinaasappel en muntblaadjes toe en roer voorzichtig even om.

Floreale Soup (alcoholvrij)

punch

75 cl Martini Non-Alcoholic Floreale
75 cl ginger ale
75 cl alcoholvrije schuimwijn
Sinaasappelschijfjes
Citroenschijfjes
Schijfjes gember

Meng de Martini Non-Alcoholic Floreale, ginger ale en mousserende wijn in een afzonderlijke kom. Doe 1 grote ijsblok in een typische punch bowl en voeg daaraan het fruit en vervolgens de mix toe. Roer voorzichtig 1 keer om en schenk uit in kristallen tumblers voor een extra feestelijk gevoel.

 

3 x punch deel 1 vind je hier.