De 6 beste restaurants in New York waar je niet blut hoeft te gaan. De 6 beste restaurants in New York waar je niet blut hoeft te gaan.

De 6 beste restaurants in New York waar je niet blut hoeft te gaan.

Inspiratie

New York staat dan misschien bekend als de stad die nooit slaapt, het is ook de stad die nooit stopt met eten. Een culinair rondje om de wereld kan gewoon zonder de stad te verlaten. Een rijke culinaire historie heeft er voor gezorgd dat je tegenwoordig ook met een kleinere portemonnee goed kunt eten in deze mega stad.

Deze selectie van restaurants via Highsnobiety biedt het beste van NYC op dit moment, heeft voor ieder wat wils en zorgt ervoor dat je ook nog wat dollars overhoud om mee te shoppen. Of een drankje te doen, dat mag ook natuurlijk.

Olmsted

Het hele “farm-to-table” concept lijkt een beetje oud nieuws, maar bij Olmsted doen ze het op een manier die eerlijke is, zonder dat afgezaagde. De inrichting is huiselijk, met een mooie tuin. Het eten is simpel en alles wat je wil. Aanrader is de buikspek.

Olmsted

Málà Project

De Lower East side staat gelijk aan goed Chinees eten en de Málà Project is daar zeker onderdeel van. Chinese restaurants staan bekend voor hun “geheime gerechten” die niet op de kaart te vinden zijn en alleen verkrijgbaar wanneer je er naar vraagt. Bij Málà staan deze gerechten gewoon op de kaart en hoef je dus niet zo moeilijk te den. Je moet trouwens wel een beetje tegen pittig kunnen hier.

Khe-Yo

Gespecialiseerd in de Laotiaanse en zuidoost Aziatische keuken en dat zorgt ervoor dat je bij Khe-Yo heerlijke marinades aantreft. Insider tip is de “Bang-Bang” saus en ja, die is wel een beetje pittig. De cruncy kokosnootrijst met pittige limoenbladeren worstjes, de crispy buikspek wraps met rijstnoedels, en en en… nou je snapt het.

The Odeon

New York = brunch en brunch = New York. De Odeon heeft een gave upscale diner vibe gecombineerd met een moderne kijk op uiteten. De paarse sticky rijst bowl met avocado, boerenkool en shiitake champignons, Chinese broccoli en een gepocheerd eitje is een hele feestelijke lunch/brunch.

DomoDomo

Bij DomoDomo kan je heel goed terecht voor sushi en sashimi, maar de echte ster van deze zaak zijn de handrolls. Lekker beginnen met de Koreaanse fried chicken en gegrilde octopus maar zorg sowieso dat je ruimte overhoud van de vers gemaakte unagi en oesterzwam rolls. Andere tip zijn de avocado hand rolls met truffel pate!

domodomo

Augustine

Te vinden in het Beekman Hotel, wat dan weer te vinden is in het financieel district. Een uitgebreide keuze aan biertjes, wijnen en sterke dranken zijn leuk, maar de twee echte must-haves zijn de huisgemaakte lobster ravioli (met een gember beurre blanc!) en de crispy varken met boontjes, baby worteltjes en die overheerlijk romige peterselie-boter.

New York

Dat Amsterdam ook een heerlijke stad is, bewijzen deze restaurants die bijna open gaan.