NENI – warm, knus, gezellig, genieten (altijd!)

Inspiratie

Voor wie nog niet bekend is met NENI, een kort introductie: NENI is een restaurant met de Eastern Mediterranean keuken. Eigenaren is de heerlijke Molcho family, waarvan moeder Haya verreweg het bekendst is. Dat is, vooral in Oostenrijk (en omgeving) aangezien ze daar een bekende tv chef is. NENI doet de familie samen en de vier letters staan dan ook voor de vier zonen van het gezin (Nuriel, Elior, Nadiv en Ilan). Inmiddels is NENI alweer drie jaar in Amsterdam en was het dus hoogtijd voor wederom een bezoekje!

NENI

Het warme bad dat NENI heet

NENI is gebouwd op het delen van goed eten, een voelbare passie en een onmiskenbare joie de vivre. In het Israëlisch is dit in één woord te vangen; Balagan. Vrij vertaald, een sympathieke chaos.

Iedereen moet alles kunnen proeven, dus de gerechten zijn allemaal goed te delen. Tel daarbij een warm interieur op én gezellige bediening en je hebt wel een goed beeld van een avondje NENI. Belangrijkst is natuurlijk wel…het eten.

NENI

Balagan menu

Het Balagan menu neemt je mee op reis langs de smaken van het Midden-Oosten en de Orient. Goed om te zien dat (vooral het begin van) het menu veel plant based gerechten bevat. Hoog op smaak en dus mis je vlees totaal niet. Wat volgt zijn de grotere gerechten die we vaak nog kende van de eerste keren NENI. Never change a winning team.

NENI

All the way met Hafla!

Hafla betekent feest, en dat is dan dus ook wat je krijgt wanneer je voor deze ervaring gaat. Hier krijg je alles wat NENI te bieden heeft. Volgens chef Boaz is het de ultieme manier om NENI te ervaren aangezien hij de gehele variëteit aan NENI smaken en structuren kan tentoonstellen. Het Halfa menu komt met de NENI steak en dat wil je niet missen.

NENI