Culinaire successen in een handomdraai: dit zijn de musthaves voor iedere thuischef

Inspiratie

We zijn de afgelopen twee jaar met het hele land massaal aan het koken geslagen; wanneer de restaurants achter slot en grendel gaan, nemen we zelf het stokje over. Ben jij ontpopt tot een ware thuischef of kun je nog wel wat hulp gebruiken? Met onderstaande items maak jij met gemak van elke maaltijd een culinair hoogstandje.

Thuischef

Stomen is het nieuwe koken

Zet jij graag super smaakvolle en gezonde maaltijden op tafel? Groente, vlees, aardappelen, vis, rijst, couscous en noem maar op staan binnen no-time op tafel wanneer je aan de slag gaat met een stoomkoker, mandje of pan. Stukjes kipfilet blijven lekker sappig door de vochtige hitte, de structuur van vis blijft mooi intact en de vitamines en mineralen worden perfect behouden. Ook de kleur en geur van je gerechten komen optimaal tot zijn recht wanneer je je eten stoomt. Super snel, lekker en makkelijk!

Gietijzeren pan

Braden, sudderen en stoven; alles kan met een gietijzeren pan. Het is daarom een absolute musthave voor elke kookliefhebber. Kook jij niet boven het vuur maar op inductie? Geen probleem, gietijzer behoort namelijk tot de materialen die daarvoor geschikt zijn. De beste gietijzeren pannen hebben zelfs knoppen van rvs en handvatten die zijn meegegoten, waardoor ze goed bestand zijn tegen de hoge temperaturen van de oven.

Thuischef

Scherpe messen voor de thuischef

“Niet een scherp mes, maar een bot mes vormt het gevaar in de keuken”, en daar sluiten wij ons bij aan. Wanneer je snijdt met een bot mes, moet je veel meer kracht zetten en is de kans groot dat je een verkeerde houding aanneemt en uitschiet. En dat is niet het enige, botte messen scheuren en kneuzen de producten, waardoor smaak en structuur verloren gaan. Het koksmes is een echte allrounder, en zit dus in de ideale messenset samen met het schil- en fileermes. Schaf er een messenslijper bij aan en zo wordt snijden als thuischef echt een plezier!

Thuischef

Blender

Snel een soep pureren, verse sapjes, heerlijk verse curry pasta’s en ook een puree staan er met een handomdraai mee op tafel; een blender is onmisbaar in de keuken. Kies voor een kan van minimaal 1,5 liter als je er soepen en sappen mee wil maken, en ga voor een krachtige en goede kwaliteit als je zelfs noten en ijsblokjes ermee wil vermalen. Oh, en voor het optimale gemak ga je voor vaatwasserbestendige onderdelen, wel zo handig!