Soep tegen verkoudheid: 4x anti verkoudheid soepjes Soep tegen verkoudheid: 4x anti verkoudheid soepjes

Soep tegen verkoudheid: 4x anti verkoudheid soepjes

Inspiratie

Extra gevoelig voor verkoudheid? Of wil je je weerstand gewoon goed op peil houden? Hier 4 soepjes die naast dat ze ook gewoon heel lekker zijn, er ook voor zorgen dat jij al je vitamientjes binnen krijgt! Soep tegen verkoudheid rules!

Paprika-tomaat en basilicumsoep

Tomaten zitten vol goede stoffen zoals zink, ijzer en vitamine C. Maar helpen ook de witte bloedcellen in ons lichaam te beschermen. Dit komt door de antioxidant ‘lycopeen’. Het schijnt ook dat, hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen er in zit.

Saotosoep

Een Surinaamse saoto soep is een klein beetje te vergelijken met een simpele kippensoep, maar dan lekkerder! Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kippensoep echt werkt tegen verkoudheid. In kip zit namelijk het stofje ‘carnosine’. Dit stofje helpt je immuunsysteem om van verkoudheid af te komen.

Minestrone

Minestrone is een Italiaanse groentesoep. In deze soep kan je dus zoveel groenten kwijt als je wil. Dit is ook een handige soep om te maken als je restjes over hebt. Gooi alles bij elkaar en maak er een fijne remedie tegen verkoudheid van!

UiensoepUiensoep

Net zoals tomaten werken uien op een manier dat zij de witte cellen ondersteunen en de weerstand te verhogen. Witte uien schijnen ook goed voor hart en bloedvaten te zijn. Deze licht verteerbare uiensoep will get you back on track in no time!

Thee met Hot Honey

Geen tijd voor soep? Zet dan een kopje thee, maar in plaats van gewone honing doe je er hot honey (pittige honing) in! De combinatie van honing én de peppers helpt geheid tegen je verkoudheid! De hot honey koop je hier.

soep tegen verkoudheid