Met deze tips blijft je eten langer vers!

Inspiratie

Verse kruiden, groente en fruit zijn vaak voordat je het weet al verlept of beschimmeld. Zwarte bananen, verlepte sla of verkleurde verse kruiden zijn waarschijnlijk voor iedereen herkenbaar. Hierdoor moet je soms eten weggooien en dat is uiteraard zonde! Om dit te voorkomen kan je deze tips toepassen zodat je groente, fruit en verse kruiden maximaal vers blijven!

Vers kruiden

  • Verse kruiden kan je in een vochtige doek wikkelen.
  • Zet de verse kruiden net als een bosje bloemen in een potje met water.
  • Bewaar basilicum op een droge plek, want hoe meer vocht er bij deze verse kruiden komt hoe sneller het bruin wordt.

Fruit

  • Laat bananen zo lang mogelijk aan elkaar zitten.
  • Zonder appels in de buurt van je andere fruit blijft het fruit langer goed.
  • Was aardbeien en bessen in azijn en water.

Groente

  • Houd tomaten buiten de koelkast want dan kunnen ze niet door rijpen.
  • Bewaar champignons in een papieren zakje in plaats van plastic.
  • Bewaar gesneden groente zoals sla of radijs in een bakje ijswater.
  • Houd avocado’s buiten de koelkast en stop deze in de koelkast wanneer deze rijp genoeg zijn. Hierdoor stop je het rijpingsproces.
  • Bewaar een appel tussen je aardappels zodat de aardappels langer goed blijven.