Kookboek guide: van thuiskok naar sterrenchef in eigen keuken

Inspiratie

Koken… Sommige laten het liever aan hun partner over, anderen laten het eten thuisbezorgen of hebben het sowieso volledig opgegeven. Maar misschien heb je gewoon een duwtje in de goeie richting nodig, en wel in de vorm van  kookboeken. Daar weten we bij Foodini inmiddels (bijna) alles over. Er zal vast en zeker een kookboek voor jou tussen zitten. Beloofd.

De Basis door Filip Verheyden

De bijbel in kookboekenland. Je kan niet zonder De Basis als je wilt leren koken. Het kookboek staat vol met basisrecepten, kooktechnieken, prachtige plaatjes en bladzijden voor eigen notities. Kortom een goed begin voor de toekomstige (meester)thuiskok.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door dennis koole (@dennisk00le) op

Puur India door Meera Sodha

We hebben allemaal wel onze favoriete Indiase afhaalplek die altijd tot de redding komt. In Puur India draait het om de eeuwen vegetarische tradities van Gujarat, waar de familie van Sodha vandaan komt. Van dals tot curry’s, bloemkoolkorma en kebab van rode biet. Je raakt niet uitgekookt met dit kookboek. Heb je de smaak te pakken en kun je niet stoppen? Dan raden wij Made in India, het eerste kookboek van Meera Sodha, aan. Dát is pas culinair genieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flatiron Books (@flatiron_books) op

5 Ingrediënten door Jamie Oliver

Als je fan was van Jamie’s 15 Minute Meals, dan is dit zeker een kookboek voor jou. Met 130 recepten is dit het simpelste boek van Jamie Oliver. Je kook met 5 ingrediënten een snel & lekker recept en elke keer weer een verse maaltijd. Dit kookboek laat zien hoe makkelijk koken kan zijn als je gewoon maar begint.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jamie’s Italian Ireland (@jamiesitalianire) op

Just a French Guy Cooking door Alexis Gabriel Ainouz

De Parijzenaar en voormalig ingenieur Alexis Gabriel Ainouz begon op Youtube met het maken van filmpjes over koken wat later uitgroeide tot een sensatie. Met zijn kookboek Just a French Guy Cooking laat hij het plezier van het koken op z’n Frans zien. Door klassieke gerechten uit de Franse keuken een twist te geven en te experimenteren met verschillende kookmethodes leer je met elke recept iets nieuws. Zo ben je niet snel verveeld, toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Alex French Guy Cooking (@frenchguycooking) op

Vegan: Het Kookboek door Jean-Christian Jury

Vegans opgelet, want het meest complete veganistische kookboek kun je nu zelf in huis halen. Jean-Christian Jury is zelf een vegan en heeft al 20 jaar reis- en kookervaring waardoor hij recepten verzamelden van over de hele wereld . Eet je dagelijks veganistisch of vegetarisch, of heb je juist een introductie nodig: dit kookboek geeft je eindeloze inspiratie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Filet Pur (@thomasvandewater_filetpur) op

Big Mamma door Ciro Cristiano

Voor de fans van de Italiaanse keuken is hier Big Mamma. Kleurrijke buitenkant en verrukkelijk binnenkant. Met 480 pagina’s vol aan pasta’s, salades, soepen, desserts, cocktails en uiteraard heel veel hoofdgerechten. Daarnaast ook tientallen tips en uitleg over bepaalde kookmethodes, hier ben je wel een tijdje zoet mee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melodie Tran (@melofoodfactor) op