Heerlijk koude herfstbiertjes waar wij warm van worden. Heerlijk koude herfstbiertjes waar wij warm van worden.

Heerlijk koude herfstbiertjes waar wij warm van worden.

Inspiratie

Vergeet vechten om een plekje op het terras en kruip dichterbij de kachel in de kroeg met een goed herfstbiertje van dit seizoen. Het bierseizoen is net begonnen en wij zijn er helemaal klaar voor. Wij van Foodini hebben een selectie biertjes waarvan je geniet deze herfst, oftewel het heerlijkste herfstbier. Proost!

IJbok

Onze favoriete gebrouwen Amsterdammer is weer verkrijgbaar dit seizoen. Stevig van smaak, maar minder zoet dan verwacht. Het donkere zwartbruine bier wordt elk jaar op beperkt hoeveelheid gebrouwen, wat betekent dat je er snel bij moet zijn. Ga voor de volle experience en plak er een dagje uit naar het café aan de brouwerij in Amsterdam aan vast en bestel dit biertje daar.

herfstbier
Bron: Brouwerij t IJ

Cuvée de Ciney Brune

Een klassieker voor de herfst is Cuvée de Ciney Brune. Donker van kleur met rode tinten maakt het bier volmondig en zacht. Een beetje bitter maar met een fruitig zoetigheid. Kom in de herfststemming met dit biertje.

herfstbier
Bron: Ciney

La Trappe Dubbel

La Trappe Dubbel is wat thuiskomen na een lange koude regenachtige dag naar smaakt. Deze vertrouwde trappistenbier uit België heeft een subtiele karamelzoete smaak met invloeden van dadel, honing en gedroogd fruit. Heerlijk om bij achterover te leunen en te genieten van een voetbalwedstrijd op tv.

Alfa Krachtig Dort

Alfa Krachtig Dort is een biertje van Nederlandse bodem die zacht en vol van smaak is. Dit intens goudgeel gekleurde biertje drink je zo heerlijk weg op zonnige herfstdag.

Brooklyn Brewery Post Road Pumpkin Ale

De American made Post Road Pumpkin Ale is een herfstbier geïnspireerd op traditionele feestdag: Thanksgiving. Het amberkleurige biertje met een pompoen-aroma, een licht kruidige smaak met toevoeging van biscuitjes en een frisse afdronk neemt je naar het land van hamburgers en alles supersize.

herfstbier
Bron: Brooklyn Brewery

Buiten de deur de beste biertjes drinken? De heren van restaurant Bar Alt helpen je het allerbest!