Kitchen Hack: zo maak je een hartje in je cappuccino

Inspiratie

Deze Kitchen hacks maken jou een echte thuis barista!

Het is bijna zonde om een slok te nemen van je cappuccino, wanneer de barista een figuurtje heeft gemaakt in jouw cappuccino. Maar het is ook iets wat iedere amateur barista wilt kunnen, figuurtjes maken in je cappuccino. Het lijkt lastig, maar met een beetje oefenen kan jij dit ook. In de volgende kitchen hacks leggen wij jullie uit hoe je dit thuis zelf kan doen.

kitchen hacks

Het belangrijkste is dat je jezelf de juiste techniek aanleert. Natuurlijk, je gaat het vast niet in één keer kunnen doen, maar oefening baart kunst. Barista’s maken wel zo’n 100 figuurtjes per dag, dit maakt het simpeler om de techniek onder de knie te krijgen. Maar met een eenvoudig stappenplan, kan jij ook indruk maken!

Oefenen… oefenen… en nog eens oefenen, dit gaat ervoor zorgen dat je snel een hartje in je cappuccino hebt. In drie simpele stappen kan je zelf een poging wagen om de techniek te oefenen, want het is absoluut geen hogere wiskunde.

kitchen hacks

STAPPENPLAN:

STAP 1

Deze stap is eigenlijk nog vrij eenvoudig. Je begint met het zetten van een esspreso, daarna of tegelijk schuim je de melk goed op (dit hangt af van wat voor koffiezetautomaat je gebruikt).

STAP 2

Tijdens het opschuimen van de melk is het belangrijk om ook de temperatuur in de gaten te houden. Tol de melk en melkschuim rond in de schenkkan en tik deze een aantal keren op je werkblad om de grote luchtbellen eruit te tikken.

 TIP: Om te testen of je een goede schuimlaag hebt, gebruik je een theelepel met suiker. Als je deze boven op het schuim legt, moet dit niet direct zakken in het schuim.

Stap 3

Is het uitschenken van je opgeschuimde melk. Belangrijk is dat je dit rustig doet, regelmatig en met een vaste hand. Je begint hierbij hoog en vervolgens ga je rustig naar beneden, waarbij je een halve draai maakt. Als je dit juist doet, krijg je een figuurtje met een appelvorm.

kitchen hacks

Maar wil je hier een hartje van maken? Dan moet je hetzelfde doen, maar op het laaste moment een streep trekken door het midden. Maar voor kitchen hacks is doorzettingsvermogen het belangrijkst, je leert het niet in een avondje. Maar de aanhouder wint!

Wat zegt jouw koffiekeuze eigenlijk over je persoonlijkheid? Lees het hier.