Eten waar je oprecht gelukkig van wordt

Inspiratie

Soms zit je even in een dipje en dan kan eten de oplossing zijn. Stort je nou niet op een bak ijs of een zak chips, want er bestaan etenswaren waar je oprecht gelukkig van wordt! Deze happy food zorgen dat jou feel good stofje wordt aangemaakt..

happy food

happy food

Kokosnoot

We hebben het hier over de ongezoete kokosnootschaafsel. Kokosnoten bevatten triglyceriden, dit zijn speciale vetten die ervoor zorgen dat jij gelukkiger wordt en de gezondheid van je hersenen verbeteren. Erg lekker door je muesli bijvoorbeeld!

Chocolade

Naast dat chocolade erg lekker is, maakt het je oprecht gelukkiger. De antioxidanten in cacao zorgen er bovendien voor dat je je minder gestrest voelt. Ook het mineraal magnesium in chocolade zorgen ervoor dat jij je gelukkiger voelt, energieker, kalmer en opgewekter. Belangrijk is om te weten is dat je de chocolade taart beter kan laten staan (Al worden we daar best gelukkig van) maar het beste effect is wanneer de chocolade meer dan 72 procent cocao bevat.

happy food

Oesters

Oesters zitten vol omega-3 vetzuren en vitamine B12. Net als in veel vette vis trouwens. Daarnaast zit er een flinke hoeveelheid zink in oesters, wat een natuurlijk antidepressivum is. Met een glaasje champagne erbij is je de perfecte vrijdag middag borrel compleet! Waar oesters nog meer goed voor zijn? Lees het hier.

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt bevat meer calcium dan gewone yoghurt. Dit mineraal geeft een signaal naar je hersenen om het feel goodstofje aan te maken. Snij hier bijvoorbeeld wat fruit door heen en muesli voor een lekker ontbijtje.

Eieren

Eiren bevatten: zink, vitamine B, jodium, omega-3 vetzuren en eiwitten. Al deze stoffen zijn goed voor je humeur.

happy food

Zalm

Deze vette vis zit vol met omega-3 vetzuren, die ervoor zorgen dat jij je gelukkiger voelt. Natuurlijk hebben wij een heerlijk recept voor jullie klaar staan met zalm.

Augurken

Augurken zorgen ervoor de mentale gezondheid te verbeteren. De stoffen serotine en dopamine worden in het spijsverteringsstelsel aangemaakt. Deze stoffen hebben invloed op het humeur, geheugen en goede werking van de hersenen.