Food Weetjes: Leven koffiedrinkers langer?

Inspiratie

Koffieliefhebbers opgelet! Ben jij verslaafd aan koffie? Maak je dan niet druk. Wij Nederlanders starten de dag op met ons eerste kopje koffie, daarna kunnen we er weer tegen aan. Maar de gedachte erbij blijft: is dat kopje niet wat ongezond? In deze Food Weetjes kom je te weten of je door het drinken van koffie langer leeft.

Food Weetjes: Wanneer je koffiedrinkt leef je langer!

Uit onderzoek is gebleken dat koffiedrinkers langer leven dan mensen die een kopje koffie liever overslaan. Drie kopjes koffie op een dag is perfect, dan is je gezondheidswinst het hoogst.En of je nou kiest voor een espresso, cappuccino, gewone koffie. Er is geen verschil tussen de levensverwachtingen. Dat blijkt uit een Europees en Amerikaans onderzoek.

Weetjes

Onderzoeken

In Europa werden in tien landen, waaronder ook Nederland in totaal zo ruim 520.000 koffiedrinkers 16 jaar lang gevolgd. En de cijfers liegen er niet om. Het werd getest onder mannen en vrouwen, bij de vrouwen die hadden aangegeven vaak koffie te drinken had 7% minder kans om vroegtijdig te overlijden. Bij mannen ligt dit percentage nog hoger, daar is het zelfs 12%. Reden genoeg om er nog een kopje koffie bij te pakken en verder te lezen.

Bij het Amerikaanse onderzoek werden de gegevens van zo’n 185.000 Amerikanen op twee universiteiten zo’n 20 jaar lang bekeken. Hieruit blijkt dat de echte koffiedrinkers, die zo’n twee tot vier kopjes per dag dronken, 18 procent minder kans hadden om vroegtijdig te overlijden.

Weetjes

Koffietijd!

Één kop koffie per dag heeft al een positieve werking voor je gezondheid, maar bij drie koppen is dit het hoogst. Dit neemt de kans op lever, hart en nierziektes af. Maar het is nu niet dat we allemaal massaal moeten overstappen naar koffie. Het is niet bewezen dat het drinken van koffie de enige oorzaak is om langer te leven. Maar je hoeft je dus als echte koffiedrinker niet schuldig te voelen over je volgende kopje koffie, of je koffieverslaving!

De uitslag van deze Food Weetjes is dus positief, wat houd je nou nog tegen van een heerlijke cappuccino of espresso? Misschien helpt deze Kitchen Hack hierbij, want je kan simpel een hartje of een ander figuur maken in je bakkie pleur.