Dutch Chili Fest bestaat 10 jaar: top tien redenen om dit jaar te gaan (Part II)🔥

Inspiratie

(food)festival Dutch Chili Fest laat zich het beste omschrijven als ‘het heetste festival van Nederland’ en dit jaarlijkse festival bestaat alweer 10 jaar! Wij kunnen niet wachten welke sauzen we dit jaar weer gaan proeven op 17 september in het Klokgebouw Eindhoven en dus geven wij de top 10 redenen waarom ook jij zou moeten gaan. In dit artikel vertelde wij de eerste 5 redenen, nu tijd voor de laatste 5 TOP redenen! We raden je aan om de laatste tip in ieder geval niet over te slaan 😉

5. De Speciaalbier tuin

Bij lekker eten hoort ook goed drinken en veel bezoekers genieten elk jaar van speciaal bier op Dutch Chili Fest. Daarom hebben de Kneiter en de Brouwschuur de noeste brouwhanden ineengeslagen om speciaal voor Dutch Chili Fest een lager met chilipepers te brouwen. Dit bijzondere biertje heet Zadelpijn en wordt gelanceerd in de speciaalbier tuin op het festival, waar je nog meer heerlijke biertjes proeft.

4. Hot sauce wedstrijd

Voor creatieve thuiskoks schrijft Dutch Chili Fest een heuse hot sauce wedstrijd uit. Het idee? Jij maakt een hot sauce, stuurt hem op en een vakjury beoordeelt hem op kleur, structuur en natuurlijk smaak. De winnaar wint onder andere een botteling van zijn of haar eigen saus!

3. Eetwedstrijden

Al sinds jaar en dag vergapen duizenden bezoekers zich aan de durfals die op het podium heet eten tot een kunst hebben verheven. Dit jaar vinden verschillende rondes van de Heetste Peper Eetwedstrijd plaats. Deelnemers eten verse pepers die oplopen in pittigheid. Deze vlammende afvalrace gaat van een jalapeno tot superhots als de Carolina Reaper. Hét bewijs dat leedvermaak ook biologisch kan!

2. De Pittige Markt

Op Dutch Chili Fest vind je alles, maar dan ook echt alles op het gebied van pepers, hete saus en pittig eten. De markt staat vol kraampjes met verse pepers, sausjes, sambals, hot honey en ontelbaar veel producten die zijn gemaakt met chilipepers. De scherpste ontdekkingsreis door de wereld van de peper.

1. Gratis toegang!

Waar zie je dat nog? Ook dit jaar is het de organisatie van Dutch Chili Fest gelukt om het festival gratis toegankelijk te houden. Voor het übervriendelijke bedrag van 0 euro dompel jij je van 12 tot 20 uur onder in de wereld van de chilipeper.

Bekijk vooral op www.dutchchilifest.nl voor alle benodigde info en hoe jij mee kan doen aan alle activiteiten.

Zie je daar hot heads!