Dutch Chili Fest bestaat 10 jaar: top tien redenen om dit jaar te gaan (Part I)🔥

Inspiratie

(food)festival Dutch Chili Fest laat zich het beste omschrijven als ‘het heetste festival van Nederland’ en dit jaarlijkse festival bestaat alweer 10 jaar! Waar we vroeger het in Nederland moesten doen met een beetje sambal op tafel groeit het aanbod in pittige sauzen elk jaar weer, en gelukkig maar. Wij kunnen niet wachten welke sauzen we dit jaar weer gaan proeven op 17 september in het Klokgebouw Eindhoven en dus geven wij de top 10 redenen waarom ook jij zou moeten gaan. In dit artikel alvast de eerste 5 redenen, volgende week de laatste 5.

10. Live muziek

Het DCF is een FEESTJE en dat komt zeker ook door alle live muziek. Dit jaar komen bijvoorbeeld de getatoeëerde boeventronies van ‘Small Time Crooks’ een swingende mix van hot jazz, rhythm & blues, tin pan alley en western swing brengen. Internationaal talent (😉) is ook aanwezig: het Belgische ‘The Love’ brengt een spannende set die de klassieke sixties rock & roll combineert met opzwepende garagerock. Nu al een van onze hoogtepunten zal de mariachi band ‘Mariachi Los Tarascos’ zijn die ten toneel komt. Sfeer gegarandeerd. 

9. HOT tattoos

Spicy tramp stamp? Mama in een vlammend hart? Simpelweg gewoon altijd al een Altijd al een pikant kunstwerk onderhuids vereeuwigd willen hebben? Op Dutch Chili Fest zit een tweetal tatoeëerders dat speciale pittige tattoo flash in jouw lichaam prikt. Van een eenvoudig rood pepertje tot een cartoony Madame Jeanette, als je wilt vertrek jij met een kleurrijk kunstwerk op je lijf! (PS stuur ons foto’s, dit willen we zien!)

credits: Désirée Verkaar

8. Fooooooooood

Laten we gelijk even alle zorgen gelijk wegnemen: niet alles op Dutch Chili Fest is pittig! Er is ook “gewoon” eten. Het festival trekt foodlovers uit alle windstreken (in 2022 vonden maar liefst 22 nationaliteiten hun weg naar het festival!). Tussen al het pikante aanbod vind je dan ook talloze exotische hapjes en maaltijden. Daar zitten zeker pittige gerechten tussen, maar het gaat vooral om smaak. Ook voor zoet, zuur en hartig is volop aandacht. 

7. Kids proof

Neem je kids gerust mee, ook voor hen is er genoeg te doen. Zo kunnen je kinderen zich laten schminken, of ze nemen deel aan de verschillende knutselworkshops op het festival. Verder staat er een pingpongtafel ter vermaak. Oh, en geen nood: aan het kindervermaak komt geen Scoville Heat Unit te pas!

Dutch Chili Fest

6. Zelf pepers kweken

Kweek jij graag je eigen groente en fruit? Op Dutch Chili Fest haal je ook je benodigdheden om zelf chilipepers te kweken. Het is een aspect dat uiteraard niet mag ontbreken op het festival dat alles rondom de chilipeper onder de aandacht brengt.

Oke, tot zover deel 1. In alle eerlijkheid hebben wij de 5 beste redenen natuurlijk bewaard voor deel 2 (kinderachtig, we know) maar we kunnen ons voorstellen dat bovenstaande redenen simpelweg al genoeg zijn. Neem dan vooral alvast een kijkje op www.dutchchilifest.nl voor alle info.