Zomer pop-up: De Kok & de Maitre

Inspiratie

Amsterdam is natuurlijk meer dan de Pijp of de Jordaan. Stukje Oost voelt soms al als een hele ontdekkingstocht, maar er zijn natuurlijk flink wat stukken waar je simpelweg geen goede reden voor hebt om heen te gaan. Diep in de Houthavens is bijvoorbeeld zo’n stukje Amsterdam, maar goed nieuws: er is nu een goede reden om ook hier heen te fietsen. Waarom? Nou omdat er hier de hele zomer een pop-up te vinden is, gevestigd op de negende verdieping uitkijkend over een industriële haven, een menu gebaseerd op de duurzame 80/20 filosofie én daarbij een heerlijk verrassende wijnkaart. We hebben het hier over de pop-up genaamd ‘De Kok & De Maitre’

de kok & de maitre

De Kok & De Maitre

Wij moesten bij de naam gelijk een beetje denken aan Baantjer, maar nee het is uiteraard gewoon kok met k-o-k. De Kok is in dit geval Eric. Ruim veertig jaar ervaring in de keuken, eigen zaak gehad en nu dus de “food-helft” van deze pop-up. De Maitre is Robbert. Achtergrond in de kunst en bij een uitgeverij maar van jongs af aan al gepassioneerd over eten en drinken en dan vooral wijn (dat vast niet van jongs af aan..). De pop-up bevindt zich op een unieke locatie, namelijk de negende verdieping van het Marriot Residence Inn Hotel in de Amsterdamse Houthavens. Melden bij de receptie, klapdeuren door en de lift in naar de negende en dan… wauw! Een uniek uitzicht en tafeltjes langs het raam. Misschien og beter; bij mooi weer is er een heerlijk dakterras en zit je dus geweldig buiten.

de kok & de maitre

80/20

Tot en met 29 augustus serveren ze op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 18:30 s avonds een bijzonder verrassingsmenu uit de ‘fusionkeuken’. Verse, lokale seizoensproducten bereid met een Aziatisch tintje. Op zondag serveren ze bij De Kok & De Maitre hetzelfde menu als uitgebreide lunch. Er wordt gekookt volgens de 80/20 filosofie en er is dus een voorname plek voor plantaardig en hier en daar verantwoorde vis, vlees of zuivel als extra smaakmaker.

de kok & de maitre

Vanaf vijf uur ben je welkom voor het aperitief en om half zeven gaan iedereen gemeenschappelijk aan tafel. De lunch op zondag begint om half één. Een viergangenmenu kost € 39,50 en een arrangement met bijpassende wijnen € 26,50 euro. Bij warm weer is er ook plek op ons unieke dakterras en reserveren kan hier.

Meer pop-ups? Check deze!