De Amsterdam Cocktail Week komt er weer aan

Inspiratie

De Amsterdam Cocktail Week zorgt er tussen 11 en 17 maart voor dat heel de stad in het teken staat van cocktails. Niet minder dan 44 toonaangevende Amsterdamse barren hebben samen met veel drankmerken een prachtprogramma samengesteld.

Amsterdam Cocktail Week

Amsterdam Cocktail Week

Overdag bieden de barkrukken een plek voor seminars, workshops en masterclasses over de laatste cocktailtrends. In de avonduren drinken cocktail-aficionados op dezelfde barkrukken speciale ACW-cocktails voor een gereduceerd tarief. De Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van Tess Posthumus, Timo Janse en Albert van Beeck Calkoen. Na Londen, Parijs en Singapore vond dit trio het hoogtijd worden voor een editie in Amsterdam. En met succes: de vorige edities van Amsterdam Cocktail Week werden zo goed ontvangen, dat er in 2019 een derde editie wordt georganiseerd waar bezoekers zich tot ware cocktail pro kunnen transformeren.

Cocktailtrends 2019
Dit jaar zijn er een aantal opvallende, opkomende cocktailtrends die tijdens de ACW in de spotlight staan. Zo zien we dat ‘premium mixing’ steeds belangrijker wordt in cocktailbars, waarbij de beste spirits worden gebruikt in combinatie met mixers. Ook besteden bartenders ruimschoots aandacht aan de low-alcohol en alcoholvrije cocktailvarianten en krijgen jenever, rum en Mexicaanse distillaten als tequila en mezcal een podium.

Amsterdam Cocktail Week

Guest bartenders
Nederland speelt momenteel een grote rol op het mondiale toneel. Tijdens de Amsterdam Cocktail Week krijgen bartenders uit andere landen ook de kans een présence te geven. Onder meer Frank Dedieu (winnaar Bacardi Legacy 2015), Georgio Bargiani (hoofdbartender The Connaught Bar, Londen) en Alessandro Palazzi (legendarische maker van Martini’s) zullen achter een van de deelnemende bars verschijnen. Ook het barteam van misschien wel de beroemdste bar aller tijden, American Bar at The Savoy (London), is een avond aanwezig in de stad.

Natuurlijk wil je heen!

Kijk lekker op www.amsterdamcocktailweek.nl voor alle details en het hele programma. Er is elke dag wel iets gaafs te doen, dus choose wisely.