#bestnine: Taste of Amsterdam 2019

Inspiratie

Wie zich wel eens op Instagram begeeft kent het fenomeen: the best nine! Elk jaar delen mensen hun beste negen posts van het afgelopen jaar. Een fenomeen waar iedereen op Instagram voor een korte periode volop mee bezig is. Waarom dit alleen aan het eind van het jaar dachten wij zo en dus blazen wij de #bestnine gewoon weer nieuw leven in. Wij delen de (volgens ons) #bestnine van: Taste of Amsterdam 2019

Taste of Amsterdam 2019

Een ultiem ‘foodie playground’, zo kan je Taste of Amsterdam het beste omschrijven. 24 toprestaurants serveren gezamenlijk bijna 100 gerechten in het weekend van 31 mei en 01 en 02 juni. Topchefs bereiden niet alleen hun favorieten gerechten maar organiseren ook workshops en allerlei activiteiten waar je foodie-hart harder van gaat kloppen. Mocht het nog niet duidelijk zijn: er is veel keuze! Vandaar dat wij onze #bestnine delen en hopelijk zijn jullie het er een beetje mee eens.

(1) Rondje om de wereld

Een rondje Amstelpark staat gelijk aan een rondje om de wereld. Zowel de culinaire (Amsterdamse) wereld als heel wat smaken van over de hele wereld vind je op Taste of Amsterdam. Van Israel met Bardak naar Peru met Sjefietshe. Spaanse sferen met Five Brothers Fat en naar Indonesië met Ron Blaauw.

Taste of Amsterdam
Verschillende ceviches van Sjefietshe (credits: Ingrid Hofstra)

(2) Oude & nieuwe helden

Taste of Amsterdam is een echt restaurantfestival en dus staan de chefs er op een podium. Als foodliefhebber zijn chefs de nieuwe rocksterren en is een festival als Taste een inkijkje in hun hoofd. Wij hebben nu al heel veel zin om te leren van de oude rotten uit het vak en de opkomende sterren die hun carrière nog voor zich hebben. Op de website van Taste kan je alvast lekker wat lezen over de chefs.

(3) Een echte Chef’s Table

Een primeur dit jaar: De NEFF Chef’s Table wordt geïntroduceerd! Schuif aan in een intieme setting terwijl topchefs voor jou koken. Zittend rondom de keuken, kun jij meegenieten van het kookspektakel van tientallen sterren. Voor deze feature zullen exclusieve tickets verkocht worden. De kaartverkoop zal van start gaan wanneer het programma bekend is. Eentje om in de gaten te houden dus.

Taste of Amsterdam
NEFF Chef’s Table

(4) Wordt een whiskykenner

Bij de Johnnie Walker bar laten ze je zien wat Johnnie al die jaren geleden in zijn kruidenierswinkel deed toen hij Johnnie Walker creëerde. Tijdens de workshop maak je je eigen drankje met een verscheidenheid aan garnituren die zijn geselecteerd om de smaken in whisky naar voren te brengen.

(5) Of dompel je onder in de wereld van Vodka

Pers, snijd en kruid hier je eigen Bloody Mary Cocktail. Houd je niet van tomaten? Probeer dan de Orange Carrot Mary of maak je eigen mix van verse ingrediënten. De laatste stap is het garneren naar eigen smaak. Ga vervolgens lekker achterover zitten en geniet van je heerlijke creatie.

Taste of Amsterdam

(6) Of laat het gewoon over aan de cocktailpro’s

Het herinterpreteren van het bekende is leidend en de basis voor elk menu item van het gloednieuwe Super Lyan, waarbij de ondertoon altijd uitdagend en speels is. Deze cocktailbar brengt de wereldtop vanuit Londen naar Amsterdam. Naast de diverse drankjes serveert Super Lyan ook kleine, gemakkelijke gerechten gedurende de hele dag. De boventoon in het menu wordt gevoerd door verrassende versies van bekende gerechten waarbij verscheidene keukens- en kookstijlen nonchalant worden gemengd.

(7) Voor groot en klein

Jong beginnen, dat is altijd ons motto als het aankomt op proeven en het leren kennen van (vreemde) smaken. De kleinste chefs stappen ook dit jaar weer in de keuken bij de NEFF Kinderkeuken. Iedere dag zijn er vijf kinderkookworkshops, waar per workshop tien kinderen aan kunnen deelnemen.

Taste of Amsterdam

(8) Aan één dag niet genoeg

24 restaurants. 100 gerechten. Tal en tal van activiteiten. Misschien een inkoppertje, maar die passe-partout is dus echt wel de moeite waard. Voor €5 meer mag je alle dagen naar Taste of Amsterdam en hoef je je dus geen zorgen te maken dat je iets mist. Lekker dag 1 met je geliefde en dag twee met de vriendengroep. Wij zijn er in ieder geval ook alle dagen.

(9) Champagne Breakfast

En als je dan besluit om meerdere dagen te gaan, ga dan ook eens een keertje vanaf het begin. Uiteraard zal je eerste gevoel zijn om rond etenstijd te gaan, maar Taste is dus de hele dag. In de ochtend (open vanaf 12:00) heb je nog alle ruimte, kan je lekker kletsen met de chefs én met een beetje mazzel eet je die heerlijke gerechten in een heerlijk zonnetje. De dag écht goed beginnen? Dat doe je mee champagne en daar hebben ze bij Veuve Clicquot dan weer genoeg van.

Taste of Amsterdam