Allerhande onthult dé foodtrends van december

Inspiratie

De feestdagen komen steeds dichterbij en de paniek van het kerstdiner begint al een beetje te kriebelen. Gelukkig is de Allerhande ons al voor, want zij hebben al de food- en styling trends voor december op een rijtje gezet. Haal even diep adem en lees de feesteditie van de Allerhande nog even goed door, daarna ben je feestdagen-ready!

Samen spelen – Samen delen

Shared dining blijft de komende tijd hot en niet alleen in restaurants. Deze trend gaat prima door in huis, iedereen die een gerecht meeneemt en op tafel zet. Dan heb je zeker iets voor ieder wil. Dat wordt oneindig lang natafelen. Ondanks de vele vormen van shared dining, blijft gourmetten de populairste onder Nederlanders. Deze klassieke feesttraditie krijgt wel vaker een culinaire update, dus daardoor zullen we het ook niet snel zat worden.

shared dining

Een kleurtje mag wel

Het perfecte plaatje op je bord is nu belangrijker dan ooit. Naast dat het eten lekker moet zijn, letten we kleur, positie en de juiste lichtval voor die perfecte food-foto. Het afgelopen jaar zijn kleurpoeders tijdens het bakken, blenden en smeren volop verschenen. Denk vooral aan activated charcoal of Matcha poeder.

Niks wordt verspild

Eten weggooien is niet meer van deze tijd. Niet dat het ooit echt een ding was maar goed. De restjes van je diner kunnen met een beetje creativiteit weer op tafel. Ook misvormde fruit en groenten krijgen een kans om te shinen.

Borrelen zonder alcohol

Een van de dranktrends van dit najaar is alcoholvrij. Een feestje gaat hand in hand met een lekker drankje, maar dat betekent niet dat er altijd alcohol in hoeft zit. Nolo oftewel no alcohol/ low alcohol wordt in steeds meer huishoudens de gewoonte. De verkoop van biertjes en wijnen met een laag alcohol percentage stijgt. Dus haal de verse sappen, craft soda’s, gekruide tonic en kombucha op tafel, want de komende feestdagen gaan we nuchter feest vieren.

Alles-in-1-oplossing

Kwalitatieve maaltijd bereiden maar niet zwoegen in de keuken? Neem afscheid van kerstdiner-stress want gemak is hier. Net zoals de verspakketten die het hele jaar door een succes blijken te zijn, komt Albert Heijn met verschillende kerstedities van de Allerhande Box.

Happy Holidays lieve mensen!