Zuipend het najaar in? de dranktrends van het seizoen Zuipend het najaar in? de dranktrends van het seizoen

Zuipend het najaar in? de dranktrends van het seizoen

Inspiratie

Lieve mensen, het spijt ons maar de zomer is voorbij. De zon kan dan af en toe nog wel haar gezicht laten zien, maar het is inmiddels half oktober en er is dus geen ontkomen meer aan. De reden om het op een zuipen te zetten? Nee, dat nou ook weer niet. De herfst heeft zoveel moois en laat op drankgebied en bij de cocktail nou net zoveel moois te vinden zijn. Wij hebben de trends even onder elkaar gezet, zodat als jij zuipend het najaar in gaat, je het in ieder geval op een trendy manier doet.

cocktails

Gezond zuipen

Na al die jaren van mierzoete cocktails naar binnen te hebben gewerkt is het nu echt tijd om eens lekker met groentes in je cocktail te experimenteren. Heel veel bars en restaurants gaan al voor dit alternatief, zoals MOER in Amsterdam, en boeken grote successen met deze eigentijdse creaties. Eigenlijk is dat ook helemaal niet zo gek, aangezien we tegenwoordig flink bezig zijn met hoe gezond dingen zijn. Groentes zijn dan weer ietsje gezonder dan fruit en dus ook in cocktails. Let maar op, binnenkort kijken we niet meer op van een schijfje radijs in de cocktail in plaats van limoen.

cocktails
En natuurlijk strawless

Kunst zuipen

De presentatie van cocktails is anno 2018 belangrijker dan ooit. Wat je ook drinkt, je drankje moet instagram-waardig zijn. Is je cocktail niet fotogeniek genoeg, dan is je cocktail het waarschijnlijk ook niet waard. Alles moet opvallen: de kleur van je drankje, het glas, de garnering en het (plastic-vrije) rietje. Eerst posten op Instagram, dan pas genieten van een slokje.

cocktails

Sober zuipen

Anno 2018 hoef je je dus helemaal niet meer te schamen wanneer je een mocktail (oftewel alcohol vrije cocktail) besteld. Ze zijn zelfs dé trend van dit moment! Deze alcohol vrije varianten zijn minstens zo elegant als de cocktail variant, maar dan beter voor je kater en de lijn. We zien ook steeds meer wijnen zonder of met minder alcohol verschijnen.

cocktail
Geen alcohol – net zo lekker

To-go zuipen

Je weet natuurlijk nooit van te voren wanneer je trek hebt in een echt goede cocktail. Zal het aan boord van een vliegtuig of trein zijn? Of juist wanneer je net klaar bent met douche in je hotelkamer en dus niet meer naar de bar wilt. De cocktailbox is hiervoor de perfecte oplossing en dus zien we deze trend groeien. Op allerlei plekken duikt deze variant van de cocktail op en dus kan je altijd en overal heerlijke cocktails drinken.

cocktail

Jij als de cocktailmeester

Thuis een heerlijke cocktail is natuurlijk altijd een feestje.  Wat moet je doen om dit thuis te ervaren? Vul een copa glas met ijs, schenk hierbij 50 ml Damrak Gin, top af met tonic en garneer met een kaneelstokje en twee schijfjes sinaasappel. Het kaneelstokje zorgt voor een herfstig, warm en knus gevoel.

Vind het hele recept hier.