Wils Bakery Café: bakkerij en bistro van top-team Wils

Hotspot

Je hebt een team dat barst van de kennis en passie (wat wordt beloond met een Michelinster) en merkt tijdens de lockdown dat alles wat geëxperimenteerd wordt super is en aanslaat, wat doe je dan? Dan open je natuurlijk gewoon een bourgondisch zusje van het sterrenrestaurant dat op de derde verdieping van hetzelfde gebouw zit. Wils Bakery Café is een combinatie van bakkerij en een bistro en is een echte toevoeging aan het Wils-concept én aan de Amsterdamse Stadionpleinbuurt.

Wils

Wils Bakery Café

“Het team van Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen. Tijdens de lockdown zijn we gaan experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener”, vertelt Bijdendijk. “We zijn direct naar de tekentafel gegaan en bedachten samen een bakery café, een plek waar het ambacht van een bakkerij en de gezelligheid van een Franse bistro samenkomen.”

Wils Bakery Café

Wils vs Wils Bakery Café

Waar restaurant Wils* en Wils Bakery Café op veel vlakken van elkaar verschillen, ziet de 37-jarige chef ook overeenkomsten: “Beide zaken ademen het vakmanschap dat wij in ons team hebben, dat is echt de gemene deler. In het restaurant ervaar je dat in een wat exclusievere sfeer tijdens een uitgebreide lunch of diner, terwijl je de bakery café zonder reservering binnenloopt en neerploft voor een broodje van onze bakker Max met een glas wijn van sommelier Barbora. Of, afhankelijk van het tijdstip, voor een kop koffie met patisserie van onze patissier Tania.”

De nieuwe zaak zal in eerste instantie van woensdag tot en met zaterdag vanaf het middaguur geopend zijn voor lunch, borrel en diner. De menukaart wordt gekenmerkt door klassieke lunch- en broodgerechten zoals de Reuben Sandwich, een aspergequiche en paté en croute. Daarnaast serveren Bijdendijk en team er hun beste uitvoeringen van een schnitzel, slavink en softijs.

Wils