Restaurant Wils (van sterrenchef Joris Bijdendijk) is open!

Inspiratie

Sterrenchef Joris Bijdendijk kennen we van restaurant RIJKS (*) gelegen naast het Rijksmuseum in Amsterdam. Nu is daar restaurant Wils. Restaurant Wils dankt zijn naam aan de architect van het Olympisch Stadion en omliggende gebouwen, Jan Wils. Met zijn ontwerp bracht hij in 1928 het Olympisch vuur terug naar de Spelen, en vuur speelt een belangrijke rol in het restaurant.

restaurant Wils

Restaurant Wils

Een ode aan de ware oerkracht van alle keukens: vuur. Daar draait het om bij Wils. Brood wordt gebakken in een bakkersoven op houtvuur en de rest van (veel) van de gerechten komt van een grote variant van een kachel waar de chef vroeger bij zijn ouders op de boerderij op heeft leren koken. Binnen zit je met mazzel rondom de open keuken en wanneer het voorjaar straks weer begint is er een groot terras, met plek voor 100 man (!) met uitzicht op het Olympisch stadion.

restaurant Wils

Op het menu

Bij Wils een semi à la carte menu. Gasten kunnen kiezen uit 4 of 6 gangen, waarbij de chef altijd twee gerechten kiest en de overige gangen dus door ons zelf. Nu al een eye catching en wellicht signature dish: de oesters. Een grote oester waar met een speciale trechter stomend heet merg vet overheen wordt gegoten.

Prijzen: 4 gangen €55 – 6 gangen €75 – los gerecht €15 (3 gangen lunch €40)