Een perfecte dag in: Amsterdam

Hotspot

Stel je voor dat je een vrije dag hebt. Niet alleen vrij van werk en verplichtingen, maar toevallig ook niks met familie of vrienden en de ‘Facebook event-kalender’ geeft ook geen meldingen. Je kijkt naar buiten en het is ook nog eens een van die schaarse perfecte zomerdagen: niet te warm zodat je de stad uit moet vluchten, maar toch zeker te mooi om binnen te blijven. Om het plaatje helemaal even af te maken, is je salaris ook net gestort en heeft je baas per ongeluk een foutje in jouw voordeel gemaakt (en aangezien het een zelf bedacht scenario is, storten we het natuurlijk niet terug). Met wie je deze perfecte zomer dag gaat doorbrengen mag je zelf bepalen, van Amsterdam Noord tot Zuid alles mag, maar wij zouden het in ieder geval op deze plekjes doen.

  1. De Ceuvel (Amsterdam Noord)

Een stedelijk experiment, lees je al snel wanneer je op de website van De Ceuvel kijkt. Een stedelijk experiment denk je ook snel wanneer je aankomt bij De Ceuvel. Een geslaagd experiment, dat dan weer wel. Cafe De Ceuvel heeft een veranda, hangmatten, water, steigers en lekker eten en drinken. Ontsnappen uit de stad, doe je op deze oude scheepshelling.

Amsterdam noord

  1. Pllek (Amsterdam Noord)

Geen ‘nieuwe plek’ of ‘beste nieuwkomer’, maar dan toch wel fijne ‘oldie’ en wat ons betreft om voor altijd te blijven. Pllek is het stadsstrand van Amsterdam Noord en vind je op de NDSM werf tussen alle mega scheepswerven. Opgebouwd uit oude zeecontainers en met prachtige glazenvoorkant

  1. Vergulden Eenhoorn (Amsterdam Oost)

Als je jezelf even in Frankrijk wil wanen, ga je naar de Vergulden Eenhoorn. Restaurant in een boerderij, grote tuin en jeu de boules baan. Geen tafeltje? Geen probleem? Binnen bestellen, nummertje meenemen en op het gras zitten.

  1. HOPP (Amsterdam Oost)

Afgelopen april geopend boven op het dak van Hotel Casa. Prachtig gelegen aan de ringdijk en dus overkijkend over prachtig Amsterdam Oost. HOPP (de naam verklapt het al een beetje) is een bier-dakterras. Hier kom je voor speciaal biertjes en het uitzicht, maar er is natuurlijk ook wijn en lekker eten.

  1. Bar Kantoor (Amsterdam West)

Je bent nu halverwege het artikeltje en ik hoor je denken; leuk en aardig allemaal, maar het probleem van Amsterdam is niet het aanbod maar toch vooral dat er nooit plek is. Bar Kantoor to the rescue! Een terras met 150 plekken in het westerpark zal er toch zeker wel voor zorgen dat je een lekker plekje weet te scoren. Het menu is helemaal biologisch en duurzaam, met als hoogtepunt het aquarium met forellen die de kruiden ‘bemesten’ en later (4 keer per jaar) op het menu belanden. De forellen dan, die kruiden kan je nu al proeven. In je cocktail bijvoorbeeld.

Amsterdam noord

  1. Bureau Amsterdam (Amsterdam West)

Soms moet je iets weten en voor jezelf houden. Ligt niet in onze aard, vandaar deze website, maar dit is eigenlijk wel zo’n plekje. Bureau Amsterdam ligt bovenop flexplek B.Amsterdam in Amsterdam Nieuw-West. Een grote loods met uitzicht op de daken van Amsterdam. Het meest van de ingrediënten komt uit eigen tuin, waar je dan op het terras ook lekker tussen zit. Stadoase, zo zou je het ook kunnen noemen.

Amsterdam noord

  1. Zuid (Amsterdam Zuid)

Wij aten er al tijdens de lunch het gerecht waar Zuid in de zomer flink op wil inzetten: ceviche! Toen aten wij hem binnen, maar man je zal hem maar in het zonnetje op het terras eten. Zuid-Amerikaanse praktijken (wel uitkijkend over een stads stukje Amsterdam Zuid).

Amsterdam noord

  1. Strand Zuid (Amsterdam Zuid)

Onlangs verbouwd en oprecht een oase midden in een zakengebied. Strandzuid claimt zelf oneindig veel stranddagen naar Amsterdam te brengen en daar worden wij blij van. Zonnen op een strandbedje, speciaal biertje in de hand en als je het liggen beu bent lekker aan tafel voor een mooi diner.

Amsterdam noord