Hotspot: Sjefietshe

Hotspot

Temperaturen stijgen en dus hebben wij bij Foodini behoefte aan nét even andere gerechten. Door de wereld rond te reizen komen we allemaal natuurlijk in aanraking met steeds meer gerechten en eentje daarvan steekt er voor ons met kop en schouders bovenuit. Zeker als het lekker warm is buiten. We hebben het hier natuurlijk over ceviche.

ceviche
Ingrid Hofstra

Sjefietshe – ceviche op z’n Amsterdams

Een paar jaartjes geleden begonnen als pop-up restaurant en dan nu een echt restaurant midden in de Amsterdamse pijp. Sjefietshe in Amsterdams eerste cevicheria. In Rotterdam vinden liefhebbers CevicheYMaas en in Amsterdam stond ceviche op al de kaart bij sommige restaurants. Wel gewoon als voorgerecht en nooit zo in de spotlight als bij Sjefietshe.

De naam komt van het begin. Toen de jongens van Sjefietshe begonnen konden de Amsterdammers om hun heen het woord ‘ceviche’ namelijk zo 1,2,3 niet perfect uitspreken. Dan maar op zijn Amsterdams uitschrijven was de oplossing.

ceviche

Zuid-Amerikaanse roots

Als restaurant kijken ze natuurlijk wel verder dan Amsterdam alleen en vergeten ze de Zuid-Amerikaanse roots van het gerecht niet. Ook kijken ze verder dan het gerecht ceviche alleen en kan je bij Sjefietshe hartstikke goed terecht voor andere visgerechten. Ook een aanrader: lekker voor een biertje of glas wijn aan de bar plaatsnemen en lekker wat van de “barkaart” bestellen. De sfeer bij Sjefietshe is namelijk heerlijk ongedwongen en een gave mix tussen Zuid-Amerika en Amsterdam.

ceviche

Zelf aan de gang? Dit is het ultieme ceviche recept.