Lente komt er aan: ceviche met passievrucht en tomaat

Recept

Door de manier van garen, namelijk door middel van limoensap, heeft dit gerecht zo’n frisse smaak dat het automatisch lentekriebels veroorzaakt. Verder zijn wij zo dol op ceviche omdat eigenlijk bijna alles er goed bij past en dus is het een heerlijk divers gerecht. Verwacht dus meer ceviche recepten de komende tijd, maar laten we beginnen met één van onze favorieten.

ceviche

Bereiding ceviche

  1. Pureer de gehakte rode ui, selderij, knoflook, habanero, gember, suiker, 1 eetlepel zout en 60ml water in een blender tot er een gladde substantie ontstaat. Doe de puree in een kleine schaal en roer de koriander erdoorheen. Bedek met folie en zet een uur in de koelkast.
  2. Snij ondertussen de vis. Hou je mes in een hoek van 45 graden en snij in maximaal 1 centimeter dikke stukjes. Top tip: probeer in 1 vloeiende beweging te snijden zodat het vlees niet kartelt. Leg alle stukjes vis op een bord, bedek met folie en plaats in de koelkast tot je gaat serveren.
  3. Zeef de puree door een fijne zeef in een kommetje. Druk echt op de puree zodat je zoveel mogelijk vloeistof uit de puree krijgt. Je zou ongeveer 100-120 ml moeten overhouden. Dit is de ‘leche de tigre’. Voeg het passievrucht sap en limoensap toe en roer het geheel door.
  4. Doe de plakjes vis in een kommetje en voeg de leche de tigre met passievrucht-limoensap toe. Laat de vis ongeveer 5 minuten in de kom.
  5. Leg de plakjes vis en de gesneden tomaten in lage borden of kommetjes en lepel de sap eroverheen. Garneer met de dunne schijfjes rode ui en de bieten-cress. Serveer meteen.
  6. Optioneel: voeg voor een crunch wat ambachtelijke chipjes toe. Deze mag je zeker zelf maken, maar kan je ook gewoon kopen in de supermarkt.

Wel ceviche eten maar niet zelf maken? Wij hoorden dat Sjefietshe aan afhaal en bezorging doet 🙂