Hotspot: pop-up restaurant Bellezza

Hotspot

Wat doe je wanneer je een pop-up opent en die alle avonden helemaal uitverkocht is? Er niet mee stoppen natuurlijk, Arturo Dalhuisen kookte twee weken bij restaurant Daalder en heeft nu een nieuwe locatie om nog meer gasten de kans te geven om zijn meest geliefde signatures te proeven. De sterrenchef verhuist zijn pop-up naar de Wallen om in het nog te openen restaurant Bellezza voor 4 maanden op te poppen.

restaurant Bellezza
Credits: LVFFOOD

Restaurant Bellezza x Arturo Dalhuisen

Verborgen achter de huizen van de Oudezijds Achterburgwal en Kloveniersgracht komt pop-up restaurant Bellezza. Het pand schreef historie als pakhuis van Jacob Hooy, werd verzamelplaats voor artistiekelingen in Cul de Sac en later restaurant Blauw aan de Wal. Vanaf 27 augustus wordt het pand restaurant Bellezza waar Arturo Dalhuisen elke maand een ander 7-gangenmenu serveert en zijn frisse klassiekers samenbrengt.

restaurant bellezza
Credits: LVFFOOD

De waarachtige wereld van Bellezza

Samen met verschillende (opkomende) digitale kunstenaars en video-artists schetst Bellezza een waarachtige wereld waarin nooit te voorspellen valt wat er net buiten je blikveld ligt. Iedere deur verbergt een ander verhaal. Ieder oppervlak is onderdeel van een groter kunstwerk. Iedere ruimte brengt iets nieuws te proeven en zien als het interieur kameleontisch mee verandert met de gangen. Gasten begeven zich door de avond tuimelend door drie totaal verschillende werelden. In eerste instantie neemt restaurant Bellezza de rol aan van pop-up restaurant. Zodra de omstandigheden het toelaten ontvouwt de definitieve versie van het restaurant zich.

Het restaurant is een initiatief van een aantal Amsterdamse ondernemers die met Bellezza de Wallen een kwaliteitsimpuls willen geven en daarmee weer aantrekkelijk voor Amsterdammers willen maken.

Arturo’s pup-up in Bellezza is vanaf 27 augustus geopend. Reserveren kan via de website via restaurantbellezza.nl.