Arturo Dalhuisen x Restaurant Daalder

Inspiratie

Veel restaurants in Amsterdam gaan in de zomer even met vakantie. Dan kan je natuurlijk simpelweg de deuren voor twee weken dichtdoen, maar waarom zou je het niet als een kans zien om iets leuks te doen? Ook restaurant Daalder gaat met zomervakantie, maar Dennis Huwaë zou Dennis Huwaë niet zijn als hij geen culinaire naam zou weten te strikken om op zijn ‘huis’ te passen.

Restaurant Daalder
Lyan van Furth / LVFfood.com

Arturo Dalhuisen x Restaurant Daalder

Arturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***) keert terug naar Amsterdam om twee weken de keuken van Daalder over te nemen. De sterrenchef serveert elke avond aan een beperkt aantal gasten een menu van al zijn én Daalder’s meest geliefde gerechtjes. 

Het cv van Arturo Dalhuisen vult zich met sterren. De 36-jarige chef kookte tijdens zijn carrière onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*, waar hij met zijn signatuur van frisse tonen, lichte zuren en verfijnde specerijen binnen twee jaar een eerste ster wist te bemachtigen. Na zijn vertrek in 2019 maakt hij nu – voor eventjes – zijn rentree in de hoofdstad.

Restaurant Daalder
Lyan van Furth / LVFfood.com

Op het menu

Twee weken lang staan alle favorieten gerechten van Daalder én Arturo’s meest geliefde gerechten die Amsterdam een jaar moest missen op het menu. Zo verschijnen onder andere de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel.  Dennis Huwaë heeft zelfs het recept voor de iconische “stroopwafel” van Daalder voor twee weken uit handen gegeven. 

Restaurant Daalder
Lyan van Furth / LVFfood.com

Arturo’s menu is vanaf 7 t/m 17 augustus te reserveren met uitzondering van dinsdag en woensdag. In het weekend is Daalder ook geopend voor lunch. Plekken zijn gelimiteerd.  Het 7-gangenmenu kost €89 en is nu te reserveren via daalderamsterdam.nl.