Hotspot: De Roode Leeuw

Hotspot

De Roode Leeuw in Amsterdam heeft haar deuren opnieuw geopend en wij waren bij de sneak peek. De laatste puntjes worden nog op de ‘i’ gezet, maar het restaurant is inmiddels geopend en iedereen is weer welkom!

De Roode Leeuw

Verbouwing De Roode Leeuw

In 1911 opende het restaurant De Roode Leeuw haar deuren al en nu dus begin 2019 opnieuw. De locatie is gelukkig niet veranderd want ze zijn nog steeds in het bezit van het prachtige pand op de Damrak vlakbij de Dam. De Roode Leeuw heeft als enige in de straat het recht gehad om uit te bouwen en heeft na een verbouwing van twee jaar, een serre waar je u tegen zegt. Een echte eye-catcher!

De Roode Leeuw

Interieur

Door het hele restaurant heen heerst een romantische Franse sfeer. Door de marmeren tafels en gouden elementen krijgt het interieur een rijke uitstraling. Ook zijn de oude elementen bewaard zoals de lambrisering langs de muren en de pilaren. Zelfs de stoelen zijn behouden maar opnieuw gestoffeerd zodat ze passen bij het beeld en de tijd.

Op de kaart

Authentieke Hollandse gerechten worden in een nieuw jasje geserveerd. Hachee, rabarber, paling en Alkmaarse gort staan allemaal op de kaart. Gerechten die je misschien niet zo snel zou verwachten in een restaurant op hoger niveau maar de keuken heeft zich bewezen. Het is een heerlijke verrassing!

Restaurant de Roode Leeuw

De bediening is oplettend, service gericht en zorgt ervoor dat jij niets te kort komt. Naast het hoge niveau is het restaurant evengoed laagdrempelig en heeft een toegankelijke sfeer. Een goede toevoeging aan de buurt, waar je normaliter toch goed moet zoeken naar authentieke kwaliteit.

Een andere maar ook hele fijne hotspot vind je hier, Amsterdam staat natuurlijk nooit stil.