Hotspot: Grotta Palazzese

Hotspot

Je kunt op vele bijzondere plekken dineren, maar deze bijzondere locatie in het Italiaanse stadje Polignano e Mare is er eentje voor op je bucketlist. Het bijzonder restaurant bevindt zich tussen een aantal grotten met uitzicht over de prachtige helderblauwe zee.

Het restaurant ligt op een locatie die je vast al eens als perfecte-foto bent tegen gekomen tijdens het scrollen op Instagram of Pinterest. Het lijkt onwaarschijnlijk maar deze sprookjesachtige locatie bestaat dus echt! In de zomer staat deze locatie zeker garant voor een onvergetelijk diner op een unieke en misschien wel de meest romantische locatie van de wereld.

bijzonder restaurant

DINEREN IN ‘THE CAVES’ VAN DIT BIJZONDER RESTAURANT

Grotta Palazzese is verscholen tussen de grottten en afgewerkt met gedimde lichtjes. Samen zorgt dit voor het onvergetelijke uitzicht en geniet je zo van de unieke sfeer van het restaurant. De smaak van het geserveerde eten is belangrijk, maar enkel de smaak van het eten is hier niet het enige doorslaggevende voor een onvergetelijke avond. In het Grotta Palazzese heb je tijdens de gerechten een fenomenaal uitzicht en dit niet alleen vanuit het restaurant, want het hotel bevat ook suites die zijn gebouwd in de rotsen. Bellissimo!

De gerechten bieden een gevarieerde mix van de Italiaanse keuken, zeevruchten en vis (ook zijn er vegetarische mogelijkheden) geserveerd door chef Felice Sgarra. Tijdens het dineren worden er voor de fijnproevers lokale Italiaanse wijnen geserveerd. Je kunt hier genieten van een ‘’A la Carte’’ voor zo’n 180 euro per persoon, misschien niet goedkoopste restaurant, maar wel een unieke ervaring.

Het bijzonder restaurant is inmiddels weer geopend tot het najaar. Grotta Palazzese zal op 31 oktober zijn deuren helaas weer even sluiten voor een winterbreak. Maar voor dat dat zover is, is er nog voldoende tijd om een tafel te reserveren voor een onvergetelijk diner of lunch in deze bijzondere grot.

Wil je de volgende keer niet in ‘The Caves’, maar onderwater dineren? Neem dan eens een kijkje bij Under in Noorwegen!