Hotspot: Under

Hotspot

WOW! In Noorwegen is dit jaar het allereerste onderwaterrestaurant van Europa geopend. Het bijzonder project, ontworpen door het designbedrijf Snøhetta, ligt half-verzonken onder water en heet toepasselijk ‘Under’. Maar Under betekend in het Noors ook ‘Wonder’. Als gast kun je hier tijdens het dineren genieten van een uniek uitzicht in dit bijzonder restaurant op de zeebodem.

GA DOWN UNDER IN DIT BIJZONDER RESTAURANT

Aan de kust van Lindesnes, in het zuidelijkste puntje van Noorwegen is het onderwaterrestaurant gelegen. Het restaurant is op achttien plekken aan de zeebodem bevestigd, dus tijdens het dineren zal je niet zomaar wegdrijven van het vasteland. Maar tussen de vissen dineren, wie wil dat nou niet? Het is niet de eerste locatie waar het mogelijk is, maar wel in Europa. Op de Malediven kan je namelijk al sinds vorig jaar Conrad Maldives Rangali resort’s Ithaa Undersea restaurant. Maar voor ons als Nederlanders is Under natuurlijk veel gunstiger en dichterbij gelegen.

bijzonder restaurant
Ivar Kvaal

De buitenkant van het restaurant dient als kunstmatige rif voor mosselen, het is hiervoor bewust grof gelaten. Vanaf de ingang word je geleid naar de garderobe dat zich nog boven het water bevindt. Wanneer je een verdieping zakt kom je bij de champagnebar, daaronder zit het restaurant. Op vijf meter onder de grond zit een gigantisch raam dat je een panoramisch uitzicht geeft over de zeebodem. Het restaurant maakt gebruik van gedempte binnen- en buitenverlichting zodat het zeebewoners niet afschrikt om langs te zwemmen.

Deense chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen serveert in Under een Noors seafood gericht menu bereidt met lokaal gevangen producten. Het restaurant biedt plaats voor zo’n 100 gasten die tijdens het dineren vis en zeevruchten geserveerd krijgen kunnen genieten van deze unieke onderwater locatie. Het menu, bij Under ‘Immersion Menu’ genoemd kost 2250 Noorse kroon per persoon, dit is omgerekend zo’n 235 euro. Hiervoor krijg je 18 seizoengeïnspireerde lekkernijen geserveerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

A taste of Under – by Nicolai Ellitsgaard 📷 Stian Broch

Een bericht gedeeld door Under (@underlindesnes) op

Durf jij het aan om onderwater te gaan dineren in dit bijzonder restaurant? Dan moet je wel snel een tafel reserveren, de wachtlijst loopt nu al tot september 2019.

Nog een heel bijzonder restaurant zien? Check deze in de rotsen!