ARCA: gloednieuw menu van chef Henrique Sá Pessoa!

Hotspot

In principe kun je in 3 á 4 uurtjes van Porto naar Lissabon rijden. In principe. Wij, wij deden er 10 dagen over. Bewust natuurlijk hoor, want jeetje wat is Portugal een heerlijk land. Aangezien Foodini een online magazine over eten en drinken is gaan wij hier niet uitweiden over alles wat Portugal zo fijn maakt. Gelukkig is het eten en drinken sowieso al een héle grote factor hierin. Al rijdend door Portugal kwamen we er eigenlijk achter dat we in Amsterdam helemaal nooit Portugees aten, en eigenlijk ook geen Portugees restaurant in Amsterdam konden opnoemen. Dat is nu veranderd! En hoe… Als er dan een Portugese chef naar Amsterdam komt, dan ook gelijk maar de beste. Chef Henrique Sá Pessoa werd tijdens de laatste Best Chefs Award uitgeroepen tot nummer 38 van de wereld, ook opende hij afgelopen november ARCA in het art’otel. Nu lanceerde ze daar het gloednieuwe spring/summer menu en wij mochten proeven.

ARCA

Award-winning Chef

Henrique is ARCA’s concept chef en zijn vaste protege, waar hij al bijna 10 jaar mee samen kookt, Ricardo Bastos Pereira zal de head chef worden, met Rodrigo Silva als zijn sous. ARCA wil een relaxte en toegankelijke manier zijn naar de Portugese keuken. Het menu is opgebouwd uit Petiscos, perfect om te delen, en grotere gerechten voor jezelf (of uiteraard ook om te delen). Voor een introductie in de Portugese keuken wordt er uiteraard gewerkt met signature gerechten. Denk aan een frisse octopus salade (welke wij geweldig vonden), Tuna Tataki (feest!) en de bekende bacalhau. Wij deelde de Arroz de Marisco welke met een flinke dosis vers seafood kwam. Aanrader!

 

ARCA

Vis moet zwemmen bij ARCA..

Ga je een avondje naar ARCA vergeet dan vooral ARCA Bar niet. Hier vind je creatieve cocktails welke perfect gaan bij de ARCA gerechten. Aan de bar beginnen met de eerste hapjes gecombineerd met een cocktail lijkt ons ook dan meer dan een prima idee.

Ook leuk: elke vrijdag en zaterdag zijn er DJs of live muziek. Maakt de avond natuurlijk helemaal af.

ARCA

PS insider tip: wij hebben hem zelf niet geprobeerd, maar we hebben uit hele goede bron vernomen dat de Duck Margret en de Iberian Presa dikke aanraders zijn 😉

Gelijk reserveren dan maar? 

ARCA