Opening ARCA Amsterdam mét award-winning chef.

Inspiratie

In het art’otel opende gisteren een nieuw restaurant (ARCA) waar een Award-winning chef zijn culinaire visie naar Nederland brengt. We hebben het over culinair meesterbrein Henrique Sá Pessoa, wie onlangs werd verkozen als hoogste nieuwkomer op nummer 38 in de lijst van honderd beste chefs. Doel is om gasten in Amsterdam kennis te laten maken met culinair Portugal. Veelbelovend allemaal dus.

Arca

Funky en ontspannen: ARCA

Arca is Henrique’s eerste restaurant in Europa buiten Lissabon, de stad die thuisbasis is van drie van Henrique’s restaurants waaronder het succesvolle Alma (2*). Het succes van Alma heeft geleid tot het idee van een meer funky en ontspannen zusje: ARCA.

ARCA viert het beste dat Portugal te bieden heeft en brengt authentieke Portugese ingrediënten en gerechten tot leven door er een moderne twist van Aziatische invloeden aan te geven. De basis voor Henrique’s culinaire filosofie is gebaseerd op zijn diepgaande kennis van de traditionele Portugese keuken en zijn passie om te laten zien waarom de Portugese cuisine meer aandacht verdient. Daarnaast is zijn filosofie beïnvloedt door zijn vele reizen naar plekken over de hele wereld, zijn passie voor Azië en zijn liefde voor het leven in Lissabon.

ARCA

Shared Dining en Signature Cocktails

De dagelijkse leiding ligt in handen van Ricardo Pereira (chef-kok) en Rodrigo Silva (souschef). Henrique werkt al tien jaar met deze heren samen en dus kunnen zij geweldig goed de signature gerechten naar Amsterdam brengen. De gerechten zijn gemaakt op basis van het shared dining concept en moeten het gezellige gevoel van een mediterrane vakantie naar Amsterdam brengen. Kenmerkende gerechten die geserveerd worden zijn de zeebaars met gestoofde inktvis in witte wijn, gekonfijte buikspek met paksoi en ingelegde sinaasappel, gestoofde Alentejano varkenswangetjes en gegrilde tonijnsteak met zoete aardappel, boerenkool, gekonfijte ui en een glazuur van yuzu, soja, chili, citroengras en sesam.

Niet te vergeten zijn de kleinere gerechten op het menu, zoals La Bomba de Lisboa, de Portugese variant van de Nederlandse bitterbal, gevuld met kalfsnek en chorizo, de verse Octopus salade en een pittige tonijn tataki. Om de gerechten te complimenteren is er een speciale cocktailkaart ontworpen. Deze signature cocktails zijn geïnspireerd op de uitgestrekte handelsroutes van Portugal en avontuurlijke Aziatische kruiden en sterke smaken.

ARCA

Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 – 22.00 uur en de bar 7 avonden per week van 17.00 – 01.00 uur.

Bij JOIA, de private dining room van ARCA, is plaats voor maximaal 10 personen om in een intieme setting bij elkaar te komen en iets speciaals te vieren.