Zwaardvisfilet met asperges & krulandijviesalade

Recept

Genoeg gehad van dezelfde recepten met garnalen of zalm? Bereid dan deze zwaardvisfilet met een salade van asperges en krulandijvie. Genoeg voor vier personen voor een ontspannen avond met een gewaagd stukje vis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door epicurious (@epicurious) op

Bereiding zwaardvisfilet

  1. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Snij de asperges door de midden en bak ze daarna 5 minuten in de pan. Verplaats ze dan in een grote kom en strooi er wat zout overheen en zet die aan de kant.
  2. Kruid de zwaardvisfilet met zout en peper aan beide kanten. Hit dezelfde pan met olie en bak elke kant voor 6 minuten. Leg de filets daarna op en bord neer.
  3. Giet wat olie in de nu lege pan, maar die warm die niet op. Voeg de Provençaalse kruiden, dijonmosterd en wijnazijn samen tot een romige saus. Rasp dan de schil een een citroen over de saus heen en snij die dan doormidden. Pers al het sap uit over het mengsel en breng op smaak met zout & peper.