Zoet-pittige noodles met varkensgehakt, chili en basilicum

Recept

Zin in een variatie op de typische spaghetti bolognese? Dit makkelijke recept voor zoet-pittige noodles heb je binnen een uur klaar. De chili pasta (of sambal) samen met de sojasaus en basilicum voegt enorm veel smaak aan de noodles toe. Dit gerecht is dus perfect voor zij die van zowel de Italiaanse keuken als de Japanse keuken genieten!

zoet-pittige noodlesBereiding zoet-pittige noodles

  1. Verhit olie in een grote diepe pan.
  2. Voeg hier de helft van het gehakt bij en kook tot het varkensgehakt gebruind is.
  3. Voeg vervolgens de gember, knoflook, suiker en de rest van het gehakt toe.
  4. De tomaten pasta en de basilicum kan er nu ook bij, kook ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg nu de chili pasta, sojasaus, rijstazijn en 420ml water toe.
  6. Breng aan de kook en zet dan het vuur ietsje lager. Laat 30-45 koken tot de saus wat dikker is geworden.
  7. Kook de noodles in een grote pan totdat deze 1 minuut minder dan al dente zijn.
  8. Voeg de noodles toe aan de saus samen met de boter en een beetje water waarin de noodles gekookt zijn.
  9. Kook en roer totdat de saus aan de noodles blijft kleven.