Zelfgemaakte pizza Marinara

Recept

Met maar vier basis ingrediënten zet je deze echte Italiaanse smaakmakker op tafel. Door alleen de toevoeging van tomaat, knoflook, oregano en olijfolie is het een pizza die wordt geroemd om de eenvoud. Met dit traditionele pizzarecept voor zelfgemaakte pizza ben je een ware pizza-chef! Uiteraard heeft deeg wel wat tijd nodig, dus daarvoor moet je op tijd beginnen of een beetje “valsspelen” door een bodem te kopen.

zelfgemaakte pizza
@Fuocovivocisternino

Zelfgemaakte pizza Marinara

  1. Je begint met de voorbereiding van het deeg. Het moet 48 uur rijzen dus begin op tijd! Voor het deeg meng je alle ingrediënten, meng dit met één hand in een ronddraaiende beweging vanuit een kuiltje tot een samenhangend geheel. Mocht het nodig zijn kan je wat extra water toevoegen.
  2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak 10 min tot het soepel en elastisch is. Laat de deegbal in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, op een warme plek 48 uur rijzen.
  3. Na 48 uur kan je het deeg uitrollen en leg je het op een bakplaat.
  4. Meng nu de ingrediënten voor de marinara saus in een kom en pureer het met een staafmixer. Verdeel 1/4 van de saus over de pizza (de rest bewaar je in de koelkast voor bijvoorbeeld nog 3 pizza’s). Verdeel 1 teentje fijngesneden knoflook over de pizza en bak ‘m in de oven op 250 graden voor zo’n 15 minuten. Als de pizza knapperig en goudbruin is haal je ‘m eruit en strooi je er een snufje verse oregano en extra virgine olijfolie eroverheen.

TIP: Het is dan misschien wel geen echte ‘Pizza Marinara’ meer, maar je kunt er natuurlijk altijd nog eigen ingrediënten aan toevoegen. Buon Appetito!

Wil je toch liever iets meer ingrediënten (zoals aangeven in de TIP) op je zelfgemaakte pizza? Probeer dan deze zalmpizza met avocado.