Over klassiekers gesproken: zalmsalade 2.0

Recept

Over klassiekers gesproken. Iedereen kent ze, velen hebben ze ooit gegeten, en maar weinigen kunnen ze echt goed maken. Zonde natuurlijk. Dus in de serie ‘ken je klassiekers’: de zalmsalade (maar dan net even anders).

De zalmsalade heeft vele tafels van Nederland gesierd, maar dan toch vooral in de zalm + aardappel + ei + ui + augurk variant. Naast dat deze variant op alle verjaardagen toch gretig aftrek vind, vonden wij dat deze salade wel een update kan gebruiken. Na wat zoekwerk kwamen wij de variant van de Chef met Lef tegen en vonden dat deze variant toch wel de zalmsalade 2.0 is. Nog steeds makkelijk te maken en geloof ons, nog steeds een favoriet op verjaardagen, diners of lekker in het park.

Zalmsalade 2.0

  1. Snijd de dadels in reepjes en snipper de bieslook. Schil de avocado’s en verwijder de pitten. Snijd de avocado en mango in even grote blokjes en hak de walnoten grof.
  2. Snijd de zalm in grove stukjes. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan en bak de zalm voor 1 a 2 minuutjes. Hussel even om en zet het vuur direct uit.
  3. Verdeel de rucola over vier borden. Verdeel de dadels, bieslook, avocado, mango, walnoten en zalm en verbrokkel de geitenkaas op elk bord.
  4. Pers de citroen uit en maak de salade aan met peper & zout, citroensap en de balsamicoazijn.

zalmsalade