Zalm met citroen-dillesaus (en Leffe!)

Recept

Een mooi stukje verse zalm met een frisse saus en gegrilde groene asperges, wie kan daar niet van genieten? Dit recept is wat ons betreft een topper die het niet alleen in de zomer goed doet, maar waarmee je ook op wat koudere dagen de zon in huis haalt. Zeker als je er een glas Leffe Blond bij serveert. Want zijn fruitige en licht bitterzoete tonen zijn volledig in harmonie met de citroen in de saus.

Leffe

Bereiding

Verhit de olie in een grote koekenpan. Breng de zalm op smaak met zout en peper. Bak 3 minuten aan één kant, draai hierna om en bak de andere kant ook 3 minuten. Haal de zalm uit de pan en zet even apart.

Bak de knoflook kort aan in de koekenpan. Voeg hierna room, kippenbouillon en citroensap toe. Breng de saus op smaak met peper. Meng de maïzena met water, roer door elkaar en voeg ook toe aan de pan. Laat dit 5 minuten doorverwarmen.

Verhit ondertussen een grillpan. Besmeer de groene asperges met olijfolie en grill ze ongeveer 3 minuten per kant. Roer ten slotte de fijngehakte dille door de saus en verwarm even mee. Doe de zalm in de pan en verwarm deze nog kort mee voor je de zalm met citroensaus en dille serveert. Kruid de asperges af met zout en strooi de citroenrasp erover.

Leg op elk bord een zalmmoot, schenk er wat saus naast en leg er wat asperges bij. Geef je gasten er een glas Leffe Blond bij en laat ze merken hoe de citrustonen in de Leffe en in de saus elkaar perfect complementeren!

Leffe