Veggie bowl met bakbanaan en avocado.

Recept

Klaar met pokébowls, sushibowls en saaie salades? Probeer dan deze gezonde veggie bowl met bakbanaan, rijst en koolsalade. De bakbanaan is licht zoetig en een bron van vezels en vitamine C. Je kan deze eten op veel verschillende manieren, zoals in dit recept met avocado, zwarte bonen en rijst. Ben je niet zo van de healthy trends dan is de bakbanaan ook uitstekend om te frituren!

Bereiding

  1. Bak de bakbanaan in de kokosolie tot krokant en goudbruin.
  2. Laat de bakbanaan uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd een stuk van de rode kool af en snij in fijne repen. Doe dit ook met de witte kool.
  4. Snijd de avocado in dunne partjes.
  5. Verwarm de zwarte bonen in een pan. Voeg naar smaak chilipoeder en/of zout toe.
  6. Leg de rijst in een brede kom.
  7. Voeg de bonen bij de rijst.
  8. Voeg nu de kool en de avocado toe.
  9. Doe nu de bakbanaan bij de rest en voeg wat gesneden koriander en crème fraîche toe. Voor een extra zuurtje kan er wat limoensap gebruikt worden.