Vegetarische hotdogs met jalapeños en cheddar

Recept

Als vegetariër kan het soms lastig zijn om al dat junkfood te weerstaan, al die hamburgers, gefrituurde kip of hotdogs. Máár gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer alternatieven. Dus, eet je liever geen vlees maar smacht je naar een hotdog? Met dit makkelijke en snelle recept maak je lekkere vegetarische hotdogs zonder echt vlees!

Bereiding vegetarische hotdogs:

  1. Snijd de sjalot en groene peper naar gewenste grootte.
  2. Verwarm in een pan wat olie en bak de groene peper en de sjalot tot deze een beetje glazig zijn en zet apart.
  3. Bak de vegetarische worstjes zo’n 2 minuten en snijd dan in de lengte tot je deze bíjna door midden snijd.
  4.  Snijd een paar lichte reepjes van de cheddar kaas, deze moeten in de worstjes passen.
  5. Bak de worstjes tot de kaas gesmolten is en de worstjes knapperig zijn.
  6.  Snijd en besmeer een puntbroodje met mosterd of mayonaise en leg de worstjes in het broodje. Strooi de gebakken groene peper en sjalot over de hotdog. Top af met ketchup of met alle sauzen en wat gesneden ijsbergsla.