Vegan harira om weg te slurpen

Recept

Happy World Vegan Day mensen! Voor de non-vegans die nu denken “huh wat?” Elk jaar wordt er op 1 november de start van de World Vegan Month gevierd. Dus om deze maand  goed te beginnen hierbij een vegan variant van de geliefde maaltijd soep harira!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hoda magazine (@hoda_magazine) op

Bereiding

  1. Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, laat ze dan een dag van te voren in water weken. Goed afspoelen voor gebruik.
  2. Zet een pan met olijfolie op het vuur en fruit de uien voor 2 minuten. Hak de knoflook fijn en snij de selderij in stukjes. Voeg ze aan de ui toen en plaats de deksel op de pan. Laat het voor 10 minuten koken tot de groente zacht zijn geworden.
  3. Snij de tomaten, paprika en wortels in kleine blokjes. Doe ze samen met de tomatenpuree en kruiden in de pan. Laat het koken voor 5 minuten. Voeg de kikkererwten, linzen en  degroentebouillon toe in de pan. Hak de peterselie en koriander fijn.  Voeg ook de peterselie aan de soep toe.
  4. Laat de soep 4o minuten koken en roer het af en toe. Voeg er water als dat nodig is. Giet 1/3 van de soep in een keukenmachine of blender en pureer glad. Schenk het daarna terug in de pan.  Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de soep in kommen en pers er wat citroensap bij.  Garneer met koriander. Enjoy!

Stiekem toch vlees? Bekijk hier het recept voor gehaktballetjes met berberis bessen.