Vanille-rijstpudding met amandelschaafsel

Recept

Deze klassieke vanille-rijstpudding is niet alleen simpel om te maken maar kan je ook helemaal naar eigen smaak moderniseren! Hou je het liever bij de originele rijstpudding en ga je alleen voor vanille en kaneel? Of wat mandarijn zest, kokos of rood fruit? Het maakt allemaal niet uit want met dit recept heb je voor minder dan een uur een heerlijke rijstpudding gemaakt.

rijstpudding

Bereiding

  1. Doe de rijst, suiker en melk in een pan.
  2. Voeg vanille toe en roer voorzichtig tot het begint te koken.
  3. Laat 30 minuten op laag vuur koken.
  4. Bak intussen het amandelschaafsel tot lichtbruin en krokant
  5. Wanneer de rijst al het water heeft opgenomen zal deze de consisentie van pudding hebben. Laat afkoelen, en bestrooi met een beetje kaneel en het amandelschaafsel. Fruit of honing kan er voor de liefhebber ook bij.